Nakon Kristiansanda plasman u četvrtfinale rukometne Lige prvakinja izborile su i ekipe Bietigheima, CSM Bukarešta i Ferencvaroša.

Rumunjski CSM Bukurešt je u obje utakmice porazio slovenski Krim Mercator sa 30-24.

U uzvratu igranom u Bukureštu domaće igračice je predvodila Cristina Neagu sa sedam golova, dok je Maria Gutierrez Bermejo zabila šest golova. Na suprotnoj strani Jovanka Radičević je zabila šest golova. CSM Bukurešt će u četvrtfnalu igrati protiv Metza.

Dalje ide i njemački SG BBM Bietigheim. Nakon što je prvi susret u Ludwigsburgu završio 29-27 za njemački sastav, uzvrat u Danskoj je okončan rezultatom 31-31. Bietigheim je na poluvremenu imao pet golova viška (18-13), a u nastavku i +6 (22-16). No, Ikas je uspio okrenuti u 31-30, da bi Njemice zabile za konačnih 31-31.

Antje Doll i Xenia Smits su predvodile njemački sastav sa po šest golova, dok se Klara Birtić nije upisala među strijelce. Kod Ikasta najefikasnija je bila Marketa Jerabkova sa sedam golova. Bietigheim u četvrtfinalu čeka ogled protiv danskog Odensea.

Mađarski Ferencvaroš je nadoknadio domaći poraz od 28-30, porazivši u Francuskoj Brest sa 31-26.

Gošće su do slavlja vukle Angela Malestein sa 10 golova i Emily Bolk sa sedam pogodaka. Na francuskoj strani najefikasnije su bile Valeriia Maslova sa sedam i Pauletta Foppa sa šest golova. Ferencvaros će u četvrtfinalu igrati protiv danskog Esbjerga.

U subotu je četvrtfinale izborio Kristiansand koji će odmjeriti snage protiv Gyora.

Pobjednici četvrtfinalnih ogleda izborit će plasman na Final Four Lige prvakinja koji će se 1. i 2. lipnja igrati u Budimpešti.

REZULTATI:
Ikast – Bietigheim 31-31 (prva utakmica 27-29)
CSM Bukurešt – Krim Mercator 30-24 (prva utakmica 30-24)
Brest – Ferencvaroš 26-31 (prva utakmica 30-28)
Subota:
Kristiansand – Debrecen 27-27 (prva utakmica 29-28)

PAROVI ČETVRTFINALA (27/28. travnja – 4/5. svibnja)
Vipers Kristiansand – Gyor
CSM Bukurešt – Metz
Bietigheim – Odense
Ferencvaros – Esbjerg