Nakon što je najavila kandidaturu za gradonačelnicu Samobora, kao nezavisna kandidatkinja, uz potporu HDZ-a, bivša vrhunska skijašica Nika Fleiss rekla je u petak kako želi promijeniti stvari na bolje.

Samobor je najljepše mjesto na svijetu i tu želim početi mijenjati stvari, rekla je Fleiss za Dnevnik Nove TV, u svom prvom političkom intervjuu.

“Vjerujem da se može voditi grad kao ozbiljnu tvrtku sa sposobnim, a ne podobnim ljudima. Možemo to zvati i politika”, rekla je.

Priznala je i kako još nije svjesna da politika nije fair-play.

“Nisam toga svjesna”, rekla je i dodala da još uvijek vjeruje da politika to može biti, a što, kaže, proizlazi i iz obiteljskog odgoja.

Istaknula je i da će igrati pošteno. “Ako drugi nisu- to njima na dušu”, dodala je.

Premda ide uz potporu HDZ-a rekla je da je “nezavisna i svoja” i da će takva ostati.

Objasnila je da je odabrala HDZ jer je bilo nezadovoljstva sa aktualnom situacijom u Samoboru, da je njezine vizije i poruke prijatelj prenio u HDZ te da su je oni kontaktirali i da su se “našli” u istim vizijama.

Na pitanje što bi najprije mijenjala, odgovorila je da bi to bila bolja komunikacije s građanima.

“Prvo bih trebala napraviti duboku analizu, a za početak Gradska uprava morala bi bolje komunicirati sa sugrađanima, i povući više novca iz EU fondova jer je Samobor tu među zadnjima”, rekla je i dodala da u Samoboru, doduše, nema prireza, “ali može 100 puta bolje”.

Svoju kandidaturu prihvaća kao veliki izazov.

“Velik mi je to izazov, bila bi mi to čast, gušt i veselje – raditi sa sugrađanima za boljitak Samobora”, rekla je i istaknula kako je sve što je dosad radila bilo ozbiljno- skijati na vrhunskoj razini, raditi za velike svjetske firme i pokrenuti vlastiti posao.

O svom timu i stručnjacima u njemu kaže da još nije razmišljala i kako će to doći s vremenom.

(Hina)