Koprivnica: Održan sedmi Festival žena iz ruralnih područja

15. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivnica: Održan sedmi Festival žena iz ruralnih područja

foto: glaspodravine.hr


Festival žena iz ruralnih područja koprivničko-križevačke županije, sedmi po redu, otvorio je večeras u koprivničkom Domu mladih predsjednik Županijske Skupštine Željko Pintar. Na manifestaciji koja slavi ženu u tradicijskom okružju, svoja je znanja, umijeća i vještine predstavilo 15 žena iz svih dijelova Koprivničko-križevačke županije, piše glaspodravine.hr.

Predsjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić istaknula je važnost ovog događaja kojim se demonstrira sve ono što žene rade, čime se bave i čime sve češće prehranjuju svoje obitelji.

– Festival prikazuje i ono čime su žene okupirane u slobodno vrijeme, a često ti njihovi hobiji prerastaju u dobar posao – istaknula je Rupčić čiji su trud u pripremi večerašnjeg događaja pozdravili učesnici i gosti Festivala.

Rupčić je izrazila zahvalnost Gradu Koprivnici što je ove godine domaćin događaja te je izrazila želju da će tako biti i u budućnosti.

Prisutne su pozdravile, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž i Mladenka Morović, rukovoditeljica Službe za opće poslove pri Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te saborski zastupnik i član Odbora za poljoprivredu Branko Hrg.

Organizator Festivala je županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji sa županijskom Udrugom žena iz ruralnih područja. Suorganizator i domaćin je Grad Koprivnica.

festival zena1 festival zena2 festival zena3 festival zena7 festival zena8 festival zena9 festival zena6 festival zena10