Voditelj hrvatskog parlamentarnog izaslanstva u Parlamentarnoj skupština OESS-a Davor Bernardi​​ć sudjelovao je na 29. godišnjem zasjedanju tog tijela u Beču 5. i 6. srpnja 2021. kojom prilikom je naglasio kako je ova organizacija jedna od rijetkih koja okuplja sve europske zemlje, a ne samo članice EU-a, te da je time  njena uloga u očuvanju i zaštiti demokracije još važnija.
“Svjedoci smo da u sve većem broju zemalja postoje sumnje na izborne prijevare, krađu glasova, politički pritisak na medije, ali ono najtragičnije jest da se ugrožavaju elementarna ljudska prava. Prisilno spuštanje aviona i hapšenje kritičara režima u Bjelorusiji ili sve češći ispadi antisemitizma u Europi samo to potvrđuju. Ne smijemo shvaćati demokraciju zdravo za gotovo. Borba za demokratske vrijednosti traje svaki dan, a upravo te vrijednosti su temelj ljudskog napretka. Zato je zadatak ove, za europsku stabilnost i mir važne organizacije da se reorganizira i još odlučnije prione poslu osiguranja sigurnosti i zaštiti demokracije za sve europske građane, rekao je Bernardić u svom govoru pred Parlamentarnom skupštinom OESS-a u Beču.
U okviru zasjedanja održani su izbori za predsjednicu, potpredsjednike i rizničara PS OESS-a te vodstvo tri glavna odbora (predsjednici, potpredsjednici, izvjestitelji).
Tom je prilikom Bernardić čestitao novoj predsjednici PS OESS-a  iz Švedske Margareti Cederfelt  s kojom je obavio i bilateralni sastanak.