BRŽE OD KORONAVIRUSA Širi se pomama za WC papirom

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska BRŽE OD KORONAVIRUSA Širi se pomama za WC papirom

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL


Brže od širenja koronavirusa stvarali su se redovi pred trgovinama, a s polica je diljem svijeta među prvima nestajao – toaletni papir.

Od Kine preko Australije, Italije do Hrvatske police s toaletnim papirom prazne se tako brzo da se ne stignu nadopuniti. U Americi je pomama za bijelom rolom otišla toliko daleko da su Uredu za hitne slučajeve počeli pristizati pozivi o nestanku toaletnog papira pa je građane putem društvenih mreža policija zamolila da ih više zbog toga ne zovu. I u SAD-u i u Kanadi trgovine su ograničile broj paketa po osobi.

U Australiji pak, kupnju toaletnog papira kontroliraju zaštitari.

Sličan scenarij nije zaobišao ni Hrvatsku. Damir iz Zagreba otkrio nam je da već doma ima zalihu i da je kupio između pet i deset pakiranja. “Zato što su svi nahrlili”, odgovorio je na pitanje zašto mu je kupnja toaletnog papira toliko bitna.

Porezna uprava ovih dana bilježi dvostruko više plaćanja nego prošle, no neki ipak kupuju samo uobičajene namirnice. Ljudi kažu da kupuju kavu, jaja, mlijeko… Iako navedeni proizvodi ne mogu izliječiti virus, stručnjaci tvrde da kućne zalihe ljudima pružaju osjećaj sigurnosti.

Facebook Comments