vrdoljak

Vrdoljak zatražio ostavku ministra Pave Barišića jer je “lažov”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak zatražio je u utorak ostavku ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića nakon što je objavljeno da je Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju potvrdio da je Barišić preuzeo dijelove znanstvenog teksta, a da nije naveo izvor.

Na konferenciji za tisak Vrdoljak je presudnim ocijenio to što je je „Barišić svjesno lagao“ i postavio pitanje kako će učitelji moći tražiti od djece da ne prepisuju kada je prvi čovjek znanosti i obrazovanja plagijator.

Vrdoljak je zatražio od premijera Andreja Plenkovića da razriješi dužnosti Barišića ako on sam ne podnese ostavku, jer po Vrdoljaku, to je to jedini način da se zaštiti dostojanstvo struke i dostojanstvo institucije na čijem je čelu Barišić, te da se vrati povjerenje građana u demokratske institucije.

Vrdoljak je priznao da nije vidio obrazloženje Odbora za etiku, niti se, kaže, upušta u okolnosti oko toga, nego inzistira na istini, a “Barišić je lažov”.

Nije samo problem u osobi ministra Barišića nego u čitavom njegovom timu, koji je nakon omalovažavanje rezultat PISA istraživanja, nakon uvrede djece s teškoćama u razvoju i djece nacionalnih manjina, uvrijedio 500 stručnjaka koji su radili na Kurikularnoj reformi, kazao je.

Nastavljaju se vrlo ozbiljni skandali Vlade HDZ-a i Mosta s vrlo velikim posljedicama po budućnost Hrvatske jer obrazovanje jer budućnost Hrvatske, kazao je Vrdoljak i zaključio: Zbog toga pozivam na hitnu reakciju i akademske zajednice jer nećemo dozvoliti da se ovako važna tema gura pod tepih.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vjernici

Župan Koren i zamjenici održali tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u ponedjeljak 22. siječnja koprivničko-križevački župan …

stjepan jembrek

50 IM JE GODINA TEK Radio klub Križevci slavi lijepu obljetnicu

Pedeset nam je godina tek! – rekao nam je ponosno Stjepan Jembrek, popularni Štef. Naime, …