Izjava dana
vinske kraljice

Vinska kraljica Kalničke vinske regije Martina Hrg smatra da zbog politike nije pozvana na križevačku martinjsku špelanciju

Martina Hrg, Vinska kraljica Kalničke vinske regije za 2018. godinu izrazila je nezadovoljstvo što nije pozvana na Veliku martinjsku špelanciju koja je održana u subotu u Križevcima. Dopis koji smo primili prenosimo u cijelosti.

Drage cukrene pajdašice i preštimani pajdaši neizmjerno sam sretna što se održala velika turistička manifestacija na Strossmayerovom trgu u Križevcima. Sretna sam što se u mojem gradu okupilo 50 martinjskih biškupa iz cijele Lijepe naše.

Drago mi je da gospodarstvenici predstavljaju svoja vina koja možemo moći kušati na Festivalu dobre kapčjice Kalničke vinske regije i vinara s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ovim putem pozdravljam uvaženu gošću Vinsku kraljicu Zagrebačke županije, no jako sam nesretna što se u organizaciju umiješala politika i zabranila pozvati domaću Vinsku kraljicu Kalničke vinske regije, tj. jedinu u Koprivničko križevačkoj županiji.

Moj Grad su Križevci u kojem živim i još uvjek sam aktualna Vinska kraljica, priopćila je Vinska kraljica Kalničke vinske regije Martina Hrg.

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer rekao je kako manifestacije ne smiju biti kontaminirane političkim malodušnim spletkama.

-Kad se rade gospodarske manifestacije trebamo posjetiteljima ponuditi ono najbolje što imamo.
Kalnička vinska regija obuhvaća sve prigorske općine Gornju Rijeku, Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kalnik i Grad Križevce.

Vinska kraljica Martina Hrg trebala je ceremonijalno dočekati Vinsku kraljicu Zagrebačke županije i s pravom je reagirala jer su Križevci njezin grad i kraljica je naše regije – rekao je Kešer i kroz smijeh dodao kako će kad postane župan Vinska kraljica Koprivničko križevačke županije promovirati prigorske vinske regije i Koprivničko-križevačku županiju.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren rekao nam je kako nije sudjelovao u organizaciji i da je znao pozvao bi osobno Martinu Hrg na martinjsku špelanciju. -Ovo je vjerojatno teška politička spletka na razini Kešera – poručio je Koren.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Marko Prpić/PIXSELL

Povjerenstvo steže obruč oko Bandića u slučajevima Puh i Mađer

Milan Bandić jača svoje redove na lokalnoj razini. Pridružio mu se i načelnik Stubičkih Toplica. …

vrijeme1

Pretežno oblačno

Pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u zapadnim krajevima. Na kopnu će većinom padati snijeg. …