Izjava dana
gluhaković u križevcima

VIDEO Dvodnevni posjet potkalničkom kraju ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predraga Gluhakovića završio u Križevcima

Grad Križevce je, u sklopu svog boravka u Općini Kalnik, posjetio ministar trgovine i turizma u Republici Srpskoj Predrag Gluhaković, a u križevačkoj Gradskoj upravi dočekao ga je gradonačelnik Mario Rajn koji je istaknuo kako mu je drago da je mogao ugostiti potencijalnog gospodarskog partnera. Rajn je posebno predstavio projekt Agrocentra zamišljenog kao otkupno-distributivnog centra s mini mljekarom i klaonicom koji će malim proizvođačima omogućiti i skladištenje svojih proizvoda.

gluhaković u križevcima

-Križevci i ova županija su potencijalni suradnici na planu trgovine i turizma s Republikom Srpskom i BiH. Cilj ovog posjeta je da vidimo mogućnosti suradnje, a kako je i spomenuto u planu je izgradnja agro tržnice koju i mi planiramo izgraditi na području Nove Gradiške. Ta vaša iskustva će nam dobro doći. Isto tako cilj je vidjeti kako povezati potencijalne gospodarstvenike s obje strane. -rekao je Gluhaković te dodao kako se zajedničkim snagama treba oduprijeti velikim trgovačkim centrima koji imaju robu svakakvog podrijetla.

gluhaković u križevcima

-Cilj nam je ovdje ponuditi tzv. banjske centre, koji su biser ovog našeg prostora u koje dolazi i dosta turista iz Hrvatske, gotovo 100.000 turista godišnje, a to naglašavam s posebnim pijetetom. Vjerujem da i s Križevcima i ovom županijom na tom planu možemo uspostaviti kontakt-napomenuo je Gluhaković.

DSC_0017

-Kao članica EU vjerujem da nam možete pomoći kako zaštititi geografsko porijeklo proizvoda. Tako ćemo svi zajedno ponuditi više kvalitetnih i zdravijih proizvoda, a to možemo realizirati sa što češćim susretima. -kazao je Gluhaković.

Načelnik Kalnika Mladen Kešer kazao je kako je glavni cilj zajedničko istupanje na globalno tržište. -Preko 13 posto izvoza ide u BiH, a to je poražavajući podatak. Dakle, 37 posto robe je u u BiH uvezeno iz drugih zemalja. -rekao je uvodno Kešer te dodao kako je na jučerašnjem sastanku s poduzetnicima donijet zaključak prema kojem poduzetnici moraju otvoriti granice, moraju pomaknute te barijere koje su nametnute iz tih nesretnih godina – rekao je.

Mario rajn

-Moramo ponuditi zdravu hranu. Kako je spomenuo jučer i sam ministar, mi ne možemo i ne smijemo biti kontejner za robu koju konzumiramo. Naš narod zaslužuje zdravu hranu. Prema tome vjerujem da imamo šanse. Samo se moramo ekipirati i organizirati, a politika se mora usko povezati sa gospodarstvom odnosno politika ne smije štetiti gospodarstvu -istaknuo je Kešer.

Mladen Kešer

-Naravno, ne smijemo zaboraviti što se događalo na ovim prostorima ne smije se više nikada takvo nešto ponoviti. Moramo zajedno nastupiti kako bi ljudi ostali ovdje živjeti. Iz zemlje nam odlazi stotine tisuća ljudi, a to sigurno nije zaobišlo i našu susjednu zemlju. Ukoliko politika ne stane ozbiljno uz bok gospodarstvu onda će nam se događati veliki problemi  -zaključno je rekao Kešer. Pogledajte u video tiskovnu konferenciju, a spomenimo da je tijekom dana Predrag Gluhaković obišao obiteljska poljoprivredna gospodarstva i tvrtke u potkalničkom kraju, a posjet je završio sastankom u križevačkom KTC-u.

DSC_0003 gluhaković u križevcima gluhaković u križevcima gluhaković u križevcima

kalnik

gluhakovic gluhakovic1 gluhakovic2 gluhakovic3

prigorski.hr

video: Damir Špehar/Pixsell

Provjerite i ovo

vrijeme7

Prognoza vremena za utorak

Prevladavat će oblačno. Mjestimice u gorju i Slavoniji slab snijeg, češći prema kraju dana, dok …

kalinovac10

Izvještajno-tematsku Konvenciju održala Općinska organizacija SDP-a Kalinovac

Večeras je održana je Izvještajna-tematska Konvencija Općinske organizacije SDP-a Kalinovac. Predsjednik SDP-a Kalinovac Tomislav Erdelec …