Ivica Galović/Pixsell
Ivica Galović/Pixsell

VIDEO “Naše domaće, sada i ubuduće” – uz manifestaciju održana i korisna radionica

OPRISAVCI – Na OPG-u „Kuća dida Tunje” u Oprisavcima, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju održana je manifestacija „Naše, domaće, sada i u buduće”. Marija Vučković, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać s čelnicima Brodsko-posavske županije sastali su se na radnom ručku.

U sklopu manifestacije održana je iznimno posjećena radionica s temama korisnim našim poljoprivrednicima, kao npr. kako ostvariti potpore za IAKS mjere iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske u ovoj i narednim godinama, s naglaskom na opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu. Radionicu su održali pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivanćić i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić.

Predstavljeni su domaći proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti u EU.

Svečanosti je nazočio i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić koji budućnost revitalizacije poljoprivrede vidi u udruživanju poljoprivrednika, a ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije, Zdravko Barać je kazao kako je manifestacija nastavak „Doručka s hrvatskih farmi” i promotivna kampanja predstavljanja svih onih koji nose domaće oznake kvalitete.

-Potrošnjom domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda izravno se utječe na očuvanje, ali i daljnji razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje. Ujedno se pridonosi povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, očuvanju ruralnih prostora i radnih mjesta, kako u primarnom poljoprivrednom sektoru tako i u prehrambenoj industriji.- rekao je Barać.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …

autocesta

NIZ NEPRAVILNOSTI Trake ispred tunela tek iscrtane, a već se raspadaju

Trake ispred tunela tek iscrtane, a već se raspadaju: Tko je kriv i koliko će …