Izjava dana
Patrik Maček/Pixsell
Patrik Maček/Pixsell

VIDEO Bernardić: U posljednjih godinu dana Hrvatsku je napustilo 50.000-60.000 ljudi

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je konferenciju na kojoj su nazočili Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Sabina Glasovac, saborska zastupnica i Hrvoje Novak, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a.

-U posljednjih godinu dana Hrvatsku je, nažalost, napustilo 50.000-60.000 ljudi. Neki su poveli i cijele obitelji, a tad je vrlo vjerojatno da se nikada neće vratiti. Iako se svi kunu da su mladi u Hrvatskoj budućnost, puna su im usta mladih ljudi, mladi u Hrvatskoj, nažalost, nemaju budućnost.

Mladi nemaju mogućnost boljeg radnog mjesta, izbora karijere, mogućnost napredovanja i nemaju mogućbnost krova nad glavom. Njihovo znanje i trud ne cijene se i ne nagrađuju. Naš zadatak je vratiti tu nadu, šansu i optimizam mladim ljudima u Hrvatskoj. Mladi ljudi ne smiju biti besplatna radna snaga kao što su u većini zanimanja danas. Mladi nisu roba, nego su zaista istinska šansa i nada hrvatskog društva -rekao je Bernardić.

SDP predlaže da se studentski i volonterski rad priznaju kao radno iskustvo, vraćanje vježbeništva i ograničavanje stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, kako poslodavci ne bi posezali za besplatnom radnom snagom

Predlažu i podizanje dobne granice za oslobađanje od doprinosa do 35 godina, prioritet mladima kod dodjele poljoprivrednog zemljišta, uz oslobađanje od komunalne naknade i osiguravanje besplatnih priključaka na infrastrukturu kako bi mlade obitelji ostale u ruralnim područjima, oslobađanje od poreza za kupnju prve nekretnine, te reguliranje tržišta najma stanova.

 

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrijeme

U prvom dijelu dana djelomice sunčano

U prvom dijelu dana djelomice sunčano. Zatim naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, najprije u …

Petar Glebov/PIXSELL

Navijači blokirali Maksimirsku ulicu i proslavili osvojeno 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu

Navijači su večeras blokirali Maksimirsku ulicu u Zagrebu i proslavili osvojeno 2. mjesto na Svjetskom …