Patrik Maček/Pixsell
Patrik Maček/Pixsell

VIDEO Bernardić: U posljednjih godinu dana Hrvatsku je napustilo 50.000-60.000 ljudi

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je konferenciju na kojoj su nazočili Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Sabina Glasovac, saborska zastupnica i Hrvoje Novak, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a.

-U posljednjih godinu dana Hrvatsku je, nažalost, napustilo 50.000-60.000 ljudi. Neki su poveli i cijele obitelji, a tad je vrlo vjerojatno da se nikada neće vratiti. Iako se svi kunu da su mladi u Hrvatskoj budućnost, puna su im usta mladih ljudi, mladi u Hrvatskoj, nažalost, nemaju budućnost.

Mladi nemaju mogućnost boljeg radnog mjesta, izbora karijere, mogućnost napredovanja i nemaju mogućbnost krova nad glavom. Njihovo znanje i trud ne cijene se i ne nagrađuju. Naš zadatak je vratiti tu nadu, šansu i optimizam mladim ljudima u Hrvatskoj. Mladi ljudi ne smiju biti besplatna radna snaga kao što su u većini zanimanja danas. Mladi nisu roba, nego su zaista istinska šansa i nada hrvatskog društva -rekao je Bernardić.

SDP predlaže da se studentski i volonterski rad priznaju kao radno iskustvo, vraćanje vježbeništva i ograničavanje stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, kako poslodavci ne bi posezali za besplatnom radnom snagom

Predlažu i podizanje dobne granice za oslobađanje od doprinosa do 35 godina, prioritet mladima kod dodjele poljoprivrednog zemljišta, uz oslobađanje od komunalne naknade i osiguravanje besplatnih priključaka na infrastrukturu kako bi mlade obitelji ostale u ruralnim područjima, oslobađanje od poreza za kupnju prve nekretnine, te reguliranje tržišta najma stanova.

 

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

sah6

Sveti Ivan Žabno: Dječaci OŠ “Vladimir Nazor” i djevojčice OŠ “Grigor Vitez” izborili županijsko natjecanje u šahu

U sportskom i prijateljskom ozračju održano je, u Svetom Ivanu Žabnu, 19. siječnja, Međuopćinsko natjecanje …

virovitica

DOPUSTITI GRADOVIMA DA ZABRANE PETARDE Veterinari iz Virovitice i Prijatelji životinja pokrenuli peticiju i traže izmjenu zakona

Održana tiskovna konferencija u Virovitici: gradonačelnik Kirin dao podršku zabrani Ponukani iz godine u godinu …