habus

Varaždinski gradonačelnik pozvao na dogovor o izglasavanju novog proračuna

Nakon što nije izglasan varaždinski proračun za 2017. te je Grad Varaždin na privremenom financiranju do kraja ožujka, gradonačelnik Goran Habuš (HNS) u srijedu je pozvao vijećnike na dogovor oko izglasavanja novog proračuna, dok su iz HDZ-a rekli da su otvoreni za prijedloge, no, naveli su da je gradonačelnik ranijih godina u gradskom proračunu najavljivao projekte, a onda ih se rebalansom izbacuje.

Gradonačelnik Habuš uputio je priopćenje u kojem poziva na dogovor i konsenzus oko izglasavanja proračuna zbog, kako navodi, “osiguravanja normalnog funkcioniranja Grada Varaždina”.
„Ostajem kod ocjene da je i najlošiji proračun bolji od privremenog financiranja kakvo imamo sada i zbog kojeg nam stoje projekti i Grad se nalazi u svojevrsnoj blokadi. Predlažem da se okupimo u interesu građana i ne gubimo vrijeme te da se potrudimo dobiti proračun što prije, do kraja siječnja što će omogućiti normalno funkcioniranje Grada Varaždina“, naveo je Habuš.

Predlaže formiranje radne skupine koja će pripremiti proračun.

HDZ: Habuš prvo u proračunu najavljuje projekte, a onda ih se rebalansom izbacuje

Nešto prije gradonačelnikovog priopćenja o istoj je temi na konferenciji za novinare govorio predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan. Komentirao je prijašnje navode gradonačelnika Habuša da će zbog privremenog financiranja biti zaustavljeni projekti, naglasivši da su projekti koje gradonačelnik Habuš navodi „oni koji se već nekoliko godina planiraju u proračunu, a onda se rebalansom iz njega izbacuju“.
„Gradonačelnik je na raspolaganju za vrijeme svog mandata imao milijardu i tri stotine milijuna kuna. Postavljam pitanje koji projekt je realiziran”, rekao je predsjednik varaždinskog HDZ-a Habijan.

Vezano za korištenja sredstava EU fondova za vrijeme privremenog financiranja, istaknuo je da financiranje niti jednog projekta neće stati, jer niti jedan projekat nije niti započeo pa se niti ne može nastaviti.

Habijan je također rekao da financiranje projekata poput Špancirfesta i Varaždinskih baroknih večeri nije upitno i da su pretjerane gradonačelnikove najave o njihovom neodržavanju.
Predsjednik varaždinskog HDZ-a zaključio je da su prijašnji izglasani proračuni aktualne gradske vlasti i ovaj posljednji neizglasan, sada prošlost, te pozvao na pripremu novog proračuna.
„Da li će aktualna gradska vlast pripremiti prijedlog pa ga dostaviti svim vijećnicima na razmatranje, ili da formiramo radnu skupinu unutar Gradskog vijeća koja će zajedno pripremiti proračun, to ovisi o njima. Mi smo otvoreni za razgovore i prijedloge“, poručio je Habijan.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

pelješki most

Potpisan ugovor za izgradnju Pelješkog mosta

Izgradnjom Pelješkoga mosta rješavamo pitanje povezanosti juga Hrvatske s ostatkom zemlje, dobivamo veliki investicijski projekt, …

pucar

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar novi je predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica

U prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica održana je druga sjednica Gospodarskog vijeća na …