Izjava dana
OS Fran Koncelak Drnje (1)

Tri najbolje škole u akciji Zeleni korak dolaze iz Koprivničko-križevačke županije // Učenici OŠ Frana Koncelaka prikupili najviše papira u sedmom Zelenom koraku

U utorak, 12. lipnja učenicima Osnovne škole Frana Koncelaka (Drnje) i Područnih škola Gotalovo i Torčec dm je uručio nagrade za doprinos zaštiti okoliša u sedmom Zelenom koraku – eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. Od svih škola koje su sudjelovale u akciji, učenici OŠ Frana Koncelaka prikupili su najviše papira za reciklažu – čak 14,9 tona, dok su učenici PŠ Torčec prikupili 14,8 tona. Zvijezde Zelenog koraka svakako su i učenici Područne škole Gotalovo koji su po peti među najuspješnijim školama u dm-ovoj akciji.

Uspjeh malih ekologa iz Koprivničko-križevačke županije i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni, s obzirom na veliku konkurenciju. Naime, u sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 197 škola iz svih županija i svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

“Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj Zelenog koraka je okupiti što više škola i potaknuti što više djece na brigu o okolišu. U dm-u smo ponosni što akcija Zeleni korak raste i dalje i što nam se ove godine pridružilo najviše škola do sada. Ove godine u akciji je sudjelovalo dvostruko više učenika nego 2017. godinu. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo što se može postići uz malo truda i dobre volje”, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

U sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je 37.756 osnovnoškolaca koji su zajedno prikupili više od 350 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili više od 6.000 stabala. Najbolji mladi ekolozi 2018. godine pohađaju OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića (Lovreč), OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ prof. Filipa Lukasa (Kaštel Stari), Područnu Školu Zaostrog, PŠ Milke Trnine (Križ), PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

OS Fran Koncelak Drnje (1) OS Fran Koncelak Drnje (3) PS Gotalovo (1) PS Gotalovo (3) PS Torcec (1) PS Torcec (3)

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

nogomet podravac radnik krizevci28

ŽUPANIJSKI KUP Podravac zaustavio Križevčane u Kupu

PODRAVAC 3 (0) RADNIK KRIŽEVCI 1 (0) VIRJE – Igralište Sportski park. SUDAC: Marko Dergez …

Foto: G. Obran

Gradonačelnik Koprivnice: Imamo najveće ulaganje u poduzetničku infrastrukturu u županiji

Križevačka tvrtka Radnik gradit će Inkubator kreativnih industrija u Koprivnici. Tim povodom, danas je u …