Izjava dana
sveti petar2

Sveti Petar u Šumi: Trgovački obrt Stručić osvojio zlato // Uspješan nastup predstavnika iz Općine Sveti Petar Orehovec

SVETI PETAR U ŠUMI – Na 6. sajmu “S klobasicom u EU” posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi kobasičarskih proizvoda koje je nudilo tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske. Dvorana je bila popunjena sa stotinjak štandova proizvođača sireva, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća, proizvoda ekološke poljoprivrede i drugih domaćih delicija.

sveti petar3

Na skupnim štandovima predstavili su se gosti proizvođači udruženi u udruge Baranjski kulen, Đakovački kulen, zatim oni iz Koprivničko-križevačke županije te iz nekoliko slavonskih županija koje su prijašnjih godina bile partneri ovog sajma, kao i proizvođači kobasičarskih delicija iz Hrvatske i Slovenije. Na sajmu su se prvi put predstavili i proizvođači kobasice iz Njemačke te iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji je sajam okupio i kobasičare iz mjesta koja u svom imenu imaju Svetog Petra, a to su bili domaćini iz istarskog Svetog Petra u Šumi, Svetog Petra Orehovca kod Križevaca i slovenskog Šempetra pri Gorici.

Na manifestaciji zlatnu plaketu za kulenovu seku i posebnu kobasicu od divljači dobio je Trgovački obrt Stručić. Iz općine Sveti Petar Orehovec sudjelovala je tvrtka Asistor d.o.o. iz Guščerovca sa začinima za mesne proizvode, koji su ugrađeni u nagrađene proizvode Trgovačkog obrta Stručić.

sveti petar1

Na manifestaciji su sa sirevima sudjelovali  OPG Cvetko i OPG Antonio Šantić iz Miholca, a podršku su im dali općinski načelnik Franjo Poljak i njegov zamjenik Dragutin Hendelja.

orehovec orehovec1

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme7

Prognoza vremena za utorak

Prevladavat će oblačno. Mjestimice u gorju i Slavoniji slab snijeg, češći prema kraju dana, dok …

kalinovac10

Izvještajno-tematsku Konvenciju održala Općinska organizacija SDP-a Kalinovac

Večeras je održana je Izvještajna-tematska Konvencija Općinske organizacije SDP-a Kalinovac. Predsjednik SDP-a Kalinovac Tomislav Erdelec …