sveti petar2

Sveti Petar u Šumi: Trgovački obrt Stručić osvojio zlato // Uspješan nastup predstavnika iz Općine Sveti Petar Orehovec

SVETI PETAR U ŠUMI – Na 6. sajmu “S klobasicom u EU” posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi kobasičarskih proizvoda koje je nudilo tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske. Dvorana je bila popunjena sa stotinjak štandova proizvođača sireva, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća, proizvoda ekološke poljoprivrede i drugih domaćih delicija.

sveti petar3

Na skupnim štandovima predstavili su se gosti proizvođači udruženi u udruge Baranjski kulen, Đakovački kulen, zatim oni iz Koprivničko-križevačke županije te iz nekoliko slavonskih županija koje su prijašnjih godina bile partneri ovog sajma, kao i proizvođači kobasičarskih delicija iz Hrvatske i Slovenije. Na sajmu su se prvi put predstavili i proizvođači kobasice iz Njemačke te iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji je sajam okupio i kobasičare iz mjesta koja u svom imenu imaju Svetog Petra, a to su bili domaćini iz istarskog Svetog Petra u Šumi, Svetog Petra Orehovca kod Križevaca i slovenskog Šempetra pri Gorici.

Na manifestaciji zlatnu plaketu za kulenovu seku i posebnu kobasicu od divljači dobio je Trgovački obrt Stručić. Iz općine Sveti Petar Orehovec sudjelovala je tvrtka Asistor d.o.o. iz Guščerovca sa začinima za mesne proizvode, koji su ugrađeni u nagrađene proizvode Trgovačkog obrta Stručić.

sveti petar1

Na manifestaciji su sa sirevima sudjelovali  OPG Cvetko i OPG Antonio Šantić iz Miholca, a podršku su im dali općinski načelnik Franjo Poljak i njegov zamjenik Dragutin Hendelja.

orehovec orehovec1

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u subotu

Postupno naoblačenje uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, najprije u zapadnoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti te …

Marko Lukunić/Pixsell

VIDEO Zagreb je prvi europski grad u kojemu je predstavljen Tesla Model 3

U sklopu projekta “Domovina Nikole Tesle”, održana je premijera električnog vozila Tesla Modela 3, koji …