alkohol

Pijana vozačica napuhala 2,44 promila i isključena iz prometa

Tijekom vikenda, od 13. do 15. travnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe lake ozlijeđene.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno mimoilaženje i nepropisno prelaženje kolnika.

Prometnu nesreću s jednom lakše ozlijeđenom osobom izazvao je vozač pod utjecajem alkohola, koji je sam pritom stradao. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je mladi vozač.

Tijekom vikenda sankcionirano je 148 prometnih prekršaja, od čega 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 73 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten jedan vozača, dok su dva vozača uhićena. Protiv jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak, dok će protiv drugog vozača tijekom 16. travnja biti proveden žurni prekršajni postupak.

Tijekom vikenda radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je šest mladih vozača (od 0,00 do 0,50 g/kg – 3, od 0,51 do 1,00 g/kg – 1, 1,00 do 1,50 g/kg – 2). Tijekom vikenda radi upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere, uhićen je jedan mladi vozač. Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača osobnog automobila utvrđena je u petak, 13. travnja, u 19.50 sati u Ulici braće Radića u Peterancu, kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,40 promila.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, 14. travnja, u 3.20 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Koprivnici, kada je 47 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Vozačica je isključena iz daljnjeg prometovanja.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 15. travnja, u 10.36 sati na državnoj cesti broj 41 u Velikoj Mučni, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 147 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničen na 50 kilometara na sat.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Borna Filić/PIXSELL

Prevozili djecu: U Zagrebu planuli kombiji

S oba vozila u subotu je u Zagreb doputovalo 15-ak dječaka i djevojčica, članova kickboxinga …

Marko Lukunić/PIXSELL

Potukli se navijači Dinama i Hajduka

Nogometna utakmica GNK Dinamo i HNK Hajduk Danas do 16 sati ukupno je privedeno 20 …