Izjava dana
policija

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo rješenje o provođenju istrage protiv muškaraca koji su u Sokolovcu napali policajce

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Koprivnici, dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcima rođenim 1984. i 1979. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu.

Navedene osobe u srijedu, 7. veljače, oko 22.50 sati u ugostiteljskom objektu u Sokolovcu fizički napali dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Koprivnica. Prethodno su narušavali javni red i mir, a policijski službenici koji su bili u službi u civilnom odijelu napadnuti su nakon što su nastojali spriječiti daljnje narušavanje.

U napadu su policijski službenici lakše ozlijeđeni. Osumnjičenici su savladani uz uporabu sredstava prisile, pri čemu su lakše ozlijeđeni.

Osumnjičenik rođen 1979. godine je policijski službenik Ravnateljstva policije i u događaju je sudjelovao van službe. Odlukom nadležnog rukovoditelja udaljen je iz službe.

Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 9. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1984.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 7. veljače 2018., u ugostiteljskom objektu u Sokolovcu narušavali javni red i mir, zbog čega su im prišla dvojica policijskih službenika u civilu s ciljem da ih spriječe u daljnjem takvom ponašanju.

Policijski službenici su im pokazali policijske značke i službene iskaznice no okrivljenici su, osnovano se sumnja, napali policijske službenike tako da je 39-godišnjak odguravao, potezao za odjeću i oborio na tlo jednog policijskog službenika te mu istrgnuo lisice iz ruku i zadao mu njima više udaraca po glavi, dok je 34-godišnjak rukama odguravao i udarao drugog policijskog službenika i oborio ga na tlo.

Policijski službenici su u događaju zadobili više tjelesnih ozljeda.
Okrivljenicima su određene mjere opreza zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta, zabrane uspostavljanja veze sa svjedocima i zabrane približavanja svjedocima na razdaljinu manju od sto metara.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

VINCEKOVO NA CESTAMA Utvrđeno 219 prometnih prekršaja // Projurio kroz Žabno, a najviše popio u Legradu

Tijekom vikenda, od 18. do 21. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene …

Robert Anić/PIXSELL

Opljačkana mjenjačnica

Na okretištu Borongaj u Zagrebu nepoznati razbojnik opljačkao je mjenjačnicu. Muškarac je ispred mjenjačnice ispalio …