maričić šiško

Nezavisni Maričić i Šiško: Imamo rješenje za koprivnički Pevec! Pretvorite ga u školu

Miodrag Maričić i Marijan Šiško, nezavisni koprivnički vijećnici danas su ispred Gradske vijećnice u Koprivnici održali tiskovnu konferenciju. Povod je bio osvrt na ovotjednu sjednicu Gradskog vijeća za koju je, kažu, namjerno bio manipuliran Dnevni red kako bi se rasprava o Komunalcu, koja je oporbenim vijećnicima bila najzanimljivija, razvodnila i došla na red kada su svi već bili umorni i nemotivirani za raspravu (inače, rasprava o Komunalcu trajala je punih tri i pol sata, op.a.)

– Bilo je to svojevrsno silovanje demokracije jer je deset vijećnika tražilo zasebnu sjednicu o Komunalcu, a to im se nije omogućilo i onda su još pomjerili točku Dnevnog reda kako bi vijećnici što umorniji pratili ono što su im menadžeri iz Komunalca prezentirali – kazao je. Posebno su se osvrnuli na problematiku s Pevecom.

– Trebamo malo snažnijeg gradonačelnika spremnog lupiti šakom o stol, zahtjeva sinergijsko djelovanje sa Županijom, što čini mi se, neće se dogoditi u dogledno vrijeme i naravno zahtjeva češće odlaske u Zagreb – kazao je M. Maričić i dodao kako je rješenje vrlo jednostavno.

– Zgradu Peveca treba prenamijeniti za zgradu Obrtničke škole ili čak, budući da se radi o ogromnom prostoru, i za zgradu Srednje škole. Time bi se stara zgrada Srednje škole oslobodila i jedna do dvije osnovne škole bi se prebacile na jednosmjensku nastavu – zaključio je i osvrnuo se i na činjenicu da je Pevec dislociran rekavši kako bi se sve riješilo kvalitetnijim gradskim prijevozom.

Po pitanju skupštine Komunalca uvjereni su kako bi trebalo promijeniti sadašnju situaciju jednog člana.

– Kad bi se skupština pojačala s vijećnikom iz najjače oporbene stranke te sa jednim na javnom natječaju izabranim punoljetnim građaninom Koprivnice, brže bi dolazile informacije do vijećnika i građana a i bilo bi nekakvo ravnovjesje u kontroli na samo poduzeće – uvjeren je Maričić.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

foto

Lijep dan je pred nama

Prevladavat će sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada naoblačenje, u noći na …

krizevci 2018 malonogometni turnir33

KRIŽEVCI 2018. OŽUJSKO-KTC-ROBIN TRGOVINE: Kadeti Zeline pobjednici skupine // Pub Cubismo otkotrljao Gravitacione kotrljače

Treći dan križevačkog malonogometnog turnira bio je u znaku 2. Turnira županijskih klubova Križevci 2018 …