maričić šiško

Nezavisni Maričić i Šiško: Imamo rješenje za koprivnički Pevec! Pretvorite ga u školu

Miodrag Maričić i Marijan Šiško, nezavisni koprivnički vijećnici danas su ispred Gradske vijećnice u Koprivnici održali tiskovnu konferenciju. Povod je bio osvrt na ovotjednu sjednicu Gradskog vijeća za koju je, kažu, namjerno bio manipuliran Dnevni red kako bi se rasprava o Komunalcu, koja je oporbenim vijećnicima bila najzanimljivija, razvodnila i došla na red kada su svi već bili umorni i nemotivirani za raspravu (inače, rasprava o Komunalcu trajala je punih tri i pol sata, op.a.)

– Bilo je to svojevrsno silovanje demokracije jer je deset vijećnika tražilo zasebnu sjednicu o Komunalcu, a to im se nije omogućilo i onda su još pomjerili točku Dnevnog reda kako bi vijećnici što umorniji pratili ono što su im menadžeri iz Komunalca prezentirali – kazao je. Posebno su se osvrnuli na problematiku s Pevecom.

– Trebamo malo snažnijeg gradonačelnika spremnog lupiti šakom o stol, zahtjeva sinergijsko djelovanje sa Županijom, što čini mi se, neće se dogoditi u dogledno vrijeme i naravno zahtjeva češće odlaske u Zagreb – kazao je M. Maričić i dodao kako je rješenje vrlo jednostavno.

– Zgradu Peveca treba prenamijeniti za zgradu Obrtničke škole ili čak, budući da se radi o ogromnom prostoru, i za zgradu Srednje škole. Time bi se stara zgrada Srednje škole oslobodila i jedna do dvije osnovne škole bi se prebacile na jednosmjensku nastavu – zaključio je i osvrnuo se i na činjenicu da je Pevec dislociran rekavši kako bi se sve riješilo kvalitetnijim gradskim prijevozom.

Po pitanju skupštine Komunalca uvjereni su kako bi trebalo promijeniti sadašnju situaciju jednog člana.

– Kad bi se skupština pojačala s vijećnikom iz najjače oporbene stranke te sa jednim na javnom natječaju izabranim punoljetnim građaninom Koprivnice, brže bi dolazile informacije do vijećnika i građana a i bilo bi nekakvo ravnovjesje u kontroli na samo poduzeće – uvjeren je Maričić.

go/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Jurica Galoić/Pixsell

Željko Lacković poručio u Saboru: Još uvijek se za Piškornicu može naći bolja lokacija

U Hrvatskom saboru za raspravu se javio nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković i osvrnuo se …

vrijeme

U većini krajeva umjereno ili pretežno oblačno

U većini krajeva umjereno ili pretežno oblačno, a mjestimice će pasti i malo kiše. U …