Izjava dana
foto: screenshot Internet TV Hrvatskoga sabora
foto: screenshot Internet TV Hrvatskoga sabora

[VIDEO] Mladen Madjer bacio papire u sabornici i poručio: “Zemite si to smeće!”

Saborski zastupnik HSS-a Mladen Mađer jutros se u Hrvatskom saboru osvrnuo na problem Piškornice i zapitao se je li to zaboravljen slučaj te kazao kako jedino HSS redovito upozorava na problem ovog odlagališta otpada.

– Mještani se žale na stalni smrad. Ribe u obližnjem potoku Gliboki ugibaju. Sve to zbog odlagališta Piškornice – upozorio je Mađer i rekao kao sumnja u ispravnost provedenih analiza, a procjena koncentracije npr. arsena ne postoji, kazao je.

Patrik Maček/Pixsell
Patrik Maček/Pixsell

– Što znači da voda nije dobra? – pita se Mađer, jer tako pokazuju posljednje analize, a nema detaljnog obrazloženje nadležnih što to konkretno znači.

– Može ih biti sram! – kazao je Mađer i upozorio i na povećani dovoz smeća na odlagalište posljednjih godina, i to iz okolnih županija, pa čak i iz Rijeke.

– Kako je raslo smeće, tako je rastao i iznos na računu firme. Bivši direktor Jozinović za unosan posao si je isplatio čak milijun kuna bonusa – rekao je Mađer i kazao kao Jozinović još uvijek nije vrati novac.

– Da li HDZ štiti ovo? Da li HDZ čuva većinu u ovom Saboru? – pitao je. Mađeru je sporno i to što bi se na Piškornici trebalo odlagati smeće i iz Bjelovarko-bilogorske županije te je poručio predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

 

– Gospodine predsjedavajući vi dolazite iz Bjelovara, zemite si to smeće, nama je dosta i našeg, zemite si Korena. Dajte čistu vodu, dajte čisti zrak Podravcima- kazao je Mađer i iz vreće za smeće za saborskom govornicom izvadio hrpu papira i bacio je na pod.

– Dajte molim vas podignite to, to će netko će to umjesto vas morati dizati, kad ste već zabrinuti za malog čovjeka. Vi ste savjesni zastupnik pa dođite i podignite to – kazao mu je Jandroković. Mađer se na kraju, nakon kratkog razgovora s Gorano Beusom Richembergom, ipak ustao i pokupio papire.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

policija

Provala u kuću zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića

U Karlovcu niz pljački proteklog tjedna. Među ostalim opljačkana je kuća zamjenika glavnog ravnatelja hrvatske …

vlada rh

U četvrtak 138. sjednica Vlade RH // Na dnevnom redu raspuštanje Županijske skupštine Ličko-senjske županije, Gradskog vijeća Iloka i Ogulina te vijeća Općine Davor

Sjednica Vlade održat će se u četvrtak, 17. siječnja s početkom u 10  u Banskim dvorima.  …