Izjava dana
Marijan Sušenj/Pixsell
Marijan Sušenj/Pixsell

MARTINJSKA POLICIJSKA AKCIJA Biciklist napuhao 2,50, a vozač automobila 2,05 promila

Od 10. do 17. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave „Martinja“.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršena je kontrola 715 vozača, od čega 613 vozača osobnih automobila, 46 vozača bicikla, 22 vozača teretnih vozila, 32 vozača traktora i 2 vozača mopeda.

Za vrijeme pojačanog nadzora prometa ukupno je utvrđeno 159 represivnih aktivnost od čega je 40 aktivnosti bilo usmjereno na sankcioniranje vozača radi upravljanja pod utjecajem alkohola. Alkohol, iznad dopuštenog, utvrđen je kod 24 vozača osobnih automobila i 16 vozača bicikala.

Pod utjecajem alkohola u koncentracijama do 0,50 g/kg bila su dva vozača, pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg bilo je 16 vozača, pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 1,00 do 1,50 g/kg bilo je 11 vozača, dok je pod utjecajem alkohola u koncentracijama iznad 1,50 g/kg bilo 11 vozača.

Pod utjecajem alkohola bilo je šest mladih vozača pri čemu su dva mlada vozača imala koncentracije do 0,50 g/kg alkohola u organizmu, jedan mladi vozač imao koncentraciju od 0,50 do 1,00 g/kg, jedan mladi vozač koncentraciju od 1,00 do 1,50 g/kg, te dva mlada vozača koncentracije veće od 1,50 g/kg.

Jedan mladi vozač je vozilima upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila dva vozača, dok je uhićen jedan vozač.

Tijekom provođenja pojačanih mjeranajveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 12. studenog, u 14.55 sati u Ulici Matije Gupca u Kalinovcu kada je 63 -godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,50 promila.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornog vozila utvrđena je u subotu, 11. studenog, u 22.15 sati u Glogovcu kada je 43 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je subotu, 11. studenoga, u 4.30 sati u zagrebačkoj ulici u Koprivnici kada je 20 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem od 1,51 promila.

Tijekom pojačanog nadzora prometa, sankcionirano je i 10 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, pri čemu je najveća brzina utvrđena u subotu, 11. studenoga, u 11.20 sati u Ulici Š. Pandura u Hampovici kada je 41 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 95 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera vezano uz proslavu „Martinja“ zabilježene su tri prometne nesreće od čega prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i dvije nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je vozač pod utjecajem alkohola od 1,53 promila.

Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke i nadalje će se vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, izvijestili su iz policije.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

policija

Provaljeno u vikendicu i ukradeno gorivo iz radnog stroja

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako je između 3. i 25. rujna u blizini mjesta …

ilustracija/Hrvoje Jelavić/Pixsell

Uhićeni vozači bez vozačke dozvole

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je kako je u noći, 24. rujna u 23.50 sati, na …