Izjava dana
luka dlesk

Križevački tjelograditelj Luka Dlesk u Italiji osvojio još jednu titulu

Nakon što je Danijel Miklečić, poznati križevački i hrvatski tjelograditelj bio neprikosnoven u tjelograditeljstvu, kao stvari stoje križevačko graditeljstvo ne treba brinuti o budućnosti. Naime, Križevčanin Luka Dlesk je ostvario sjajan rezultat na natjecanju u Italiji.

-Natjecanje se održalo u Italiji u gradu Bari. Radilo se kvalifikacijskom natjecanju za profesionalni status u ovom sportu kojeg osvaja apsolutni pobjednik.

Apsolutni pobjednik je pobjednik svih kategorija kojih je bilo četiri, a dijele se po visini, a moja je bila od 183 cm nadalje. Osvojio sam svoju kategoriju, što je za mene bilo zaista neočekivano i tek sada su se dojmovi malo slegli, apsolutnu nisam osvojio, ali mi je ovo veliki vjetar u leđa i dat ću sve od sebe da u narednim godinama uzmem apsolutnu titulu te zavrijedim status profesionalca, kojih u Hrvatskoj ima samo dvoje – rekao je Luka Dlesk.

Luka Dlesk i Ivona Nemčić
Luka Dlesk i Ivona Nemčić

-Prve treninge u teretani sam počeo raditi u sklopu taekwondoa kojeg sam trenirao petnaest godina, ali 2012. godine sam otišao u Zagreb na fakultet i potpuno sam se posvetio tjelograditeljstvu.

Oduvijek sam bio fasciniran mišičima i kad sam vidio prve ozbiljnije rezultate na svojem tijelu i kako sam otkrivao povezanost raznih područja od anatomije, fiziologije, biokemije s ovim sportom i općenito zdravljem te funkcijom našeg tijela, jednostavno je to postalo način života i nešto što me ispunjava.

luka dlesk1

Baš zato volim ovaj sport, jer je težak i stvara puno izazova, zahtjeva disciplinu i rad te mi stvara dobre navike koje mogu iskoristiti i na drugim područjima u životu- kazao nam je Luka Dlesk.

prigorski.hr

foto: Facebook

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Goran Stanzl/Pixsell

Ivan Strinić privremeno prekida nogometnu karijeru

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Strinić zbog srčanih problema morat će privremeno prekinuti karijeru, objavio je …

foto: Gradski muzej Križevci

Franjo Ksaver Sirčić (Križevci, 1760. – Požega, 18. kolovoza 1827.)

Prigodni pisac. Osnovnu školu završio u Križevcima, gimnaziju u Varaždinu, filozofiju u Zagrebu, teologiju u …