Izjava dana
luka dlesk

Križevački tjelograditelj Luka Dlesk u Italiji osvojio još jednu titulu

Nakon što je Danijel Miklečić, poznati križevački i hrvatski tjelograditelj bio neprikosnoven u tjelograditeljstvu, kao stvari stoje križevačko graditeljstvo ne treba brinuti o budućnosti. Naime, Križevčanin Luka Dlesk je ostvario sjajan rezultat na natjecanju u Italiji.

-Natjecanje se održalo u Italiji u gradu Bari. Radilo se kvalifikacijskom natjecanju za profesionalni status u ovom sportu kojeg osvaja apsolutni pobjednik.

Apsolutni pobjednik je pobjednik svih kategorija kojih je bilo četiri, a dijele se po visini, a moja je bila od 183 cm nadalje. Osvojio sam svoju kategoriju, što je za mene bilo zaista neočekivano i tek sada su se dojmovi malo slegli, apsolutnu nisam osvojio, ali mi je ovo veliki vjetar u leđa i dat ću sve od sebe da u narednim godinama uzmem apsolutnu titulu te zavrijedim status profesionalca, kojih u Hrvatskoj ima samo dvoje – rekao je Luka Dlesk.

Luka Dlesk i Ivona Nemčić
Luka Dlesk i Ivona Nemčić

-Prve treninge u teretani sam počeo raditi u sklopu taekwondoa kojeg sam trenirao petnaest godina, ali 2012. godine sam otišao u Zagreb na fakultet i potpuno sam se posvetio tjelograditeljstvu.

Oduvijek sam bio fasciniran mišičima i kad sam vidio prve ozbiljnije rezultate na svojem tijelu i kako sam otkrivao povezanost raznih područja od anatomije, fiziologije, biokemije s ovim sportom i općenito zdravljem te funkcijom našeg tijela, jednostavno je to postalo način života i nešto što me ispunjava.

luka dlesk1

Baš zato volim ovaj sport, jer je težak i stvara puno izazova, zahtjeva disciplinu i rad te mi stvara dobre navike koje mogu iskoristiti i na drugim područjima u životu- kazao nam je Luka Dlesk.

prigorski.hr

foto: Facebook

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

krizevci3

„Križevci u Velikom ratu“ – izložba o Prvome svjetskom ratu u Gradskom muzeju Križevci

Posljednjih nekoliko godina brojnim izložbama, znanstvenim skupovima, komemoracijama i na razne druge načine, širom Europe …

IMG_8523

FOTO/VIDEO Križevci: Katija Romac oduševila učenike pričom “Ana ispod oblaka”

U Gradskoj knjižnici Franjo Marković Križevci od ponedjeljka su počeli jednomjesečni programi obilježavanja Mjeseca hrvatske …