Izjava dana
ucenici

Križevački gimnazijalci pozvani na pripreme za međunarodna natjecanja iz kemije i fizike

Učenici križevačke gimnazije pozvani na pripreme za međunarodna natjecanja iz kemije i fizike

Zahvaljujući izvanrednim rezultatima na državnim natjecanjima iz kemije i fizike prošle školske godine, maturanti prirodoslovnog smjera Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Marin Meštrović, Luka Meštrović i Domagoj Tomičević pozvani su zajedno s drugim sudionicima državnih natjecanja na pripreme za četiri međunarodna natjecanja iz kemije i fizike.

Nakon priprema koje se u listopadu počinju održavati u Zagrebu, bit će odabrani najbolji učenici koji će Hrvatsku zastupati na tim važnim međunarodnim natjecanjima.

Sva trojica učenika pozvana su na pripreme za Međunarodnu kemijsku olimpijadu (International Chemistry Olympiad, IChO) koja će se održati u Francuskoj od 21. do 30 srpnja 2019., a na kojoj se natječu najbolji gimnazijski učenici. Pripreme učenika za IChO ujedno su i pripreme za Mendeljejevu olimpijadu (IChMO) koja će se održati krajem travnja u Sankt Petersburgu.

Luka Meštrović pozvan je i na pripreme za Europsku fizičku olimpijadu (EuPhO) koja će se održati od 31. svibnja do 4. lipnja 2019. u Latviji te na Međunarodnu fizičku olimpijadu (IPhO) koja će se održati od 8. do 15. srpnja 2019. u Izraelu.

Čestitamo Marinu, Luki i Domagoju te njihovim mentorima zahvaljujući kojima su ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima, profesorici kemije Gordani Pintarić-Kovač i profesoru fizike Bruni Marinkoviću!

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

groblje

Posljednji ispraćaji

Na Gradskom groblju u Križevcima, u petak u 14 sati bit će posljednji ispraćaj Marijana …

pizza2

PRIGORSKI.HR I CHILLOUT NAGRAĐUJU Poznati dobitnici majica, a i sretne dobitnice koje će se počastiti slasnim pizzama i hamburgerima

Prigorski.hr i križevački restoran ChillOut odlučili su nagraditi Vas majicama s natpisom prigorski. hr i …