Izjava dana
akcija

Koprivnički lutkari na edukaciji u Zagrebu

Vrijedni članovi Lutkarske družine Kopriva pec, pec iz Društva naša djeca Koprivnica, koji su lani proveli svaki po gotovo 300 sati pripremajući i izvodeći predstave za djecu, ne miruju ni za vrijeme školskih praznika.

Pod vodstvom svoje agilne voditeljice Tigrene Csik sudjelovali su na edukaciji u prestižnim zagrebačkim institucijama za lutkarstvo. Najprije su u Lutkarskom studiju Kvak koji djeluje još od 1974. godine, stekli dodatna znanja o animaciji lutaka, da bi potom u Zagrebačkom lutkarskom kazalištu pratili predstavu Maca papučarica.

– Voditeljica edukacije iz Kvaka bila je iznenađena vještinama malih koprivničkih lutkara i s velikim zadovoljstvom naučila ih je još nekim detaljima i majstorijama. Djeci se dopala i mogućnost razgledanja scenu i rekvizita za predstave koju obični posjetitelji Kazališta lutaka nemaju i to će svima zasigurno biti poticaj za daljnje uspješno djelovanje- ističe dr Tigrena Csik.

Edukacija je provedena u suradnji s LD Tintilinić iz Ogulina s kojom mali koprivnički lutkari već nekoliko godina surađuju na pripremi zajedničkih predstava. A prvu koprivničku lutkarsku premijeru u 2019. godini možemo očekivati već u veljači. Bit će to jedna od najgledanijih predstava LD Kopriva pec, pec “Šašavi mišić” u novom izdanju!

akcija1 akcija2 akcija3

prigorski.hr

Provjerite i ovo

zelina vincekovo

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini

Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski običaji, u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine obilježava …

IMG_9598_a_resize

Stanac kamen – hrabri Toma Erded Bakač

Samo će pažljiv posjetilac zagrebačke katedrale, među sjajnim oltarima i usred impozantnih prostora lađe i …