kongres

Kongres poduzetnica 2019. najveće okupljanje žena u poduzetništvu ovog dijela Starog kontinenta

Kongres poduzetnica 2019, najveće okupljanje žena u poduzetništvu ovog dijela Starog kontinenta, koji će se održati u Zagrebu uz pokroviteljstvo Predsjednice RH, krenuo s pripremama

U cilju jačanja suradnje među ženama, kao i međusobne potpore i uvažavanja, te smanjenja marginaliziranog položaja žena u ekonomiji, ali i ostalim društvenim aspektima, četvrtu godinu za redom Virtualni ženski poduzetnički centar organizira najveće okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, Kongres poduzetnica, koji će se održati 08. ožujka 2019. godine u Zagrebu pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Cijeneći Vaš rad na jačanju žena u poduzetništvu, s velikim zadovoljstvom i ove godine prihvaćam pokroviteljstvo nad navedenom manifestacijom. Uvjerena sam kako će ovaj kongres okupiti brojne poduzetnice te im omogućiti plodonosnu razmjenu znanja i iskustava – poručila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je treću godinu za redom pokroviteljica najvećeg okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe.

Kongres je stjecište otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želje za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru. Ujedno je postao središnje okupljanje jugoistočne Europe, ali i potpore ženama koje svoju egzistenciju osiguravaju kroz vlastite poslovne projekte na realnom tržištu, a kojih je sve više.

Prvo službeno predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. održano je u Novom Sadu na konferenciji Biznis u štiklama, koju organizira u Srbiji Sofija Bajić, poduzetnica i partnerica najvećeg poslovnog skupa žena u jugoistočnoj Europi. Prezentaciju Kongresa u Novom Sadu, označavajući time početak priprema za 2019 godinu, održala je Sanela Dropulić.

Kongres organizira, u suradnji s brojnim jedinicama lokalne uprave i samouprave, među prvima s Gradom Zagrebom te partnerskim organizacijama i sponzorima, Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr koji je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena.

Na našim dosadašnjim kongresima koje smo uspješno organizirali u partnerstvu s Gradom Zagrebom, do sada sudjelovalo je više od 1.500 poduzetnica iz Hrvatske te zemalja jugoistočne Europe od Slovenije do Makedonije, čime smo se sasvim opravdano, sadržajem i posjećenošću, svrstali rame uz rame najvećih europskih manifestacija namijenjenih poslovnim aktivostima žena na realnom tržištu – kazala je na prvom predstavljanju Kongresa poduzetnica 2019, Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Novom Sadu gdje je službeno označen početak priprema na ovoj četvrtoj po redu manifestaciji za sve goste iz jugoistočne Europe.

Kongres poduzetnica 2019 po četvrti će puta u Zagrebu okupiti žene koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Ciljevi Kongresa su u prvom redu inovativan pristup umrežavanju poduzetnica Hrvatske i jugoistočne Europe , snažna motivaciju za pokretanje i razvoj poduzetništva, pružanje logistike za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena ovog dijela Europe, razmjena iskustava i zajedničku informativnu platformu Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr, kreiranje novih tržišnih poslovnih odgovora, suradnji i prilika, provedba kontinuiranih edukacija kao najboljeg ulaganja u poduzetništvo, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama, te otvaranje mogućnosti za učinkovito pozicioniranje ženskih poduzetničkih aktivnosti u Europskoj Uniji.

Po treći puta u sklopu Kongresa poduzetnica 2019. održat će se i Poduzetnički sajam na kojemu očekujemo više od izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe koji će predstaviti bogatstvo svojih poslovnih aktivnosti, proizvodnje ili pružanja usluga.

Poduzetnički sajam sastavni je dio kongresa donoseći obilje sadržaja na najvećoj poslovnoj manifestaciji koja okuplja žena u poduzetništvu ovog dijela Europe. Zanimljivost Poduzetničkog sajma jest i činjenica da se na njemu redovito hrvatskom, ali i regionalnom tržištu, premijerno predstavljaju pojedini proizvodi i usluge te je upravo sajam za mnoge poslovne aktivnosti početak prodaje i promocije na tržištu. Na Sajmu će se i ovoga puta predstaviti poduzetnice iz raznih djelatnosti od izdavačke, uslužne, turističko-hotelijerske, smještajne, umjetničke djelatnosti, estetske medicine i kozmetologije, proizvodnje zdrave hrane, dizajniranje tekstila i odjeće, izrade suvenira i unikatnog nakita, itd.

Ovaj sajam ponovno će biti prava prilika ne samo za promociju ženskog poduzetništva, već i razmjenu iskustava i znanja te stvaranje novih poslovnih kontakata, što je danas od ključne važnosti za uspješan plasman na tržištu. – kazala je Slavica Šipicki, direktorica Poduzetničkog sajma Kongresa poduzetnica 2019. koji je također započeo s pripremom.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme

Prognoza vremena za srijedu

U unutrašnjosti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i uz slabu oborinu na granici …

Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Grad Ivanec organizirao božićno darivanje za 920 najstarijih građana

Grad Ivanec i ove godine priredio je tradicionalno božićno darivanje i susret s najstarijim sugrađanima …