jaksic-inovacije-priznanje

Grad Koprivnica lider u javnoj nabavi inovacija

Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever kao projektni partneri sudjeluju u projektu Public pROcureMent of INnovation boosting greEN growTh in MED area (akronim PROMINENT MED) čija provedba je započela u studenom 2016. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 20,2 milijuna kuna, od čega proračun Grada Koprivnice iznosi oko 2,5 milijuna kuna, a Regionalne energetske agencije Sjever nešto manje od 1,1 milijun kuna, a sufinanciran je od strane Europske unije u iznosu od 85 posto.

Glavni fokus mu je javna nabava inovacija (eng. PPI) što predstavlja velik izazov s obzirom da je tematika posve nova u Hrvatskoj, ali i u velikom dijelu Europe. U sklopu projektnog budžeta Grada osigurano je  oko 1,5 milijuna za investiciju u inovativno rješenje s područja energetski učinkovitih materijala u zgradarstvu. U nadolazećem periodu Grad i REA Sjever odredit će objekt u vlasništvu Grada na kojem realizirati investiciju, započet će analizu tržišta i danas dostupnih tehnologija.

S obzirom da PPI do sada u Hrvatskoj još nitko nije proveo, provedbom ove investicije Grad Koprivnica još jednom će se dokazati kao grad koji redovito pokreće inovativne procese i usvaja nova znanja – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Cilj projekta je poboljšati inovacijske kapacitete i veze između javnih i privatnih dionika uključenih u sektor društvenih inovacija kroz primjenu javne nabave inovacija, a sve kako bi se stimuliralo istraživanje i razvoj inovativnih tehnoloških sustava i rješenja na području energetske učinkovitosti.

Javna nabava inovacija doprinosi postizanju najbolje vrijednosti za javni novac kao i šire ekonomske, okolišne i društvene koristi u smislu razvoja novih ideja i realizacije tih ideja u inovativne proizvode i usluge čime se promovira održivi ekonomski razvoj i stvaraju povoljni uvjeti za razvoj gospodarstva te malog i srednjeg poduzetništva – zaključio je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Planirano trajanje projekta je tri godine, a odobren je unutar programa INTERREG MEDITERRANEAN. Grad i REA Sjever projekt provode zajedno sa sedam partnera i to iz Francuske, Italije, Portugala i Španjolske.

prigorski.hr/koprivnica.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

bandic

Organizatori “Vinkovačkih jeseni” kod gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

Danas u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je organizatore Vinkovačkih …

mreza skola

Srednja škola Koprivnica u projektu „Partnerska mreža škola za strukovno obrazovanje između Baden-Württemberga i Hrvatske“

KOPRIVNICA -Zamjenik župana Ratimir Ljubić sastao se s ravnateljicom Srednje škole Koprivnica Manuelom Gregurić i …