zabno43

FOTO Sveti Ivan Žabno: Održan tradicionalni godišnji koncert KUD-a Tomislav i gostiju

Pretijesan je sinoć bio prostor kino dvorane u Svetom Ivanu Žabnu za oko tri stotine posjetitelja koji su željeli prisustvovati godišnjem koncertu KUD-a Tomislav iz Svetog Ivana Žabna i njihovih gostiju.

Koncert se tradicionalno održava u božićnim danima, a zadnjih nekoliko godina ustalio se datum desetak dana poslije Božića. Aktivni KUD Tomislav i ove je godine pripremio zanimljiv program u kojem je nastupio pjevački zbor KUD-a. Kao gosti nastupili su također Pjevački zbor i tamburaški orkestar OŠ Grigor Vitez – Sveti Ivan Žabno, Udruga pjevača Breznica iz Bisaga i Prigorski dobrovoljci, Župni crkveni zbor, Ženski pjevački sastav Lile, Bend Kobra, KUD Stari Graničar iz Cirkvene, a kao poseban gost, nastupio je ženski vokalni ansambl Wisla, kojeg čine pripadnice poljske nacionalne manjine.

Pored već poznatih prigodnih, uglavnom božićnih pjesama hrvatske nacionalne baštine, u prilici smo bili čuti i ponešto od poljske nacionalne baštine koja je također bogata pjesmama nadahnutima blagdanom Božića. Da je budućnost naše baštine u dobrim rukama, mogli smo se uvjeriti kroz nastup velikog broja mladih članica i članova folklornih i glazbenih ansambla koji su nastupali, a posebno domaćina, KUD-a Tomislav, kojega zadnjih godina aktivno vodi Mirjana Benko.

Najljepši trenutak koncerta bio je kada su svi izvođači zajedno stali na pozornicu i za kraj ovog dvosatnog druženja s glazbenom baštinom otpjevali ‘Radujte se narodi’.
Uz koncert, u istom je prostoru otvorena i božićna izložba slika đurđevačke likovne udruge ‘Peski Art Đurđevac’, o kojoj je više rekao đurđevački slikar Zdravko Šabarić. Kroz program vodio je Tomislav Hrebak.
Po završetku koncerta izvođači su se družili do kasno u noć uz večeru, kuhano vino, gemišt i tamburicu. Donosimo veliku galeriju fotografija – slobodno se naluknite!

zabnozabno2 zabno3 zabno4 zabno5 zabno6 zabno7 zabno8 zabno9 zabno11 zabno12 zabno13 zabno14 zabno15 zabno16 zabno17 zabno18 zabno19 zabno20 zabno21 zabno22 zabno23 zabno24 zabno25 zabno26 zabno27 zabno28 zabno29 zabno30 zabno31 zabno32 zabno33 zabno34 zabno35 zabno36 zabno37 zabno38 zabno39 zabno40 zabno41 zabno42zabno44 zabno45

Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija/Duško Marušić/Pixsell

Vrhovni sud potvrdio presudu Bjelovarskog // Antunu Srešu devet godina zatvora zbog ubojstva Željka Jedličke sjekirom

Vrhovni sud u Zagrebu potvrdio je presudu Bjelovarskog županijskog suda u slučaju ubojstva Željka Jedličke …

Foto: Podravka

FOTO Rukometašice Podravke spremale pakete za Crveni križ

Uz treninge i pripreme za nadolazeće utakmice, rukometašice Podravka Vegete odvojile su vrijeme i rado …