Promo
Promo

FOTO Održan završni predizborni skup HDZ-a i Mreže u Koprivnici

U sklopu predizborne kampanje povodom lokalnih izbora kandidati Mreže nezavisnih lista i HDZ-a predstavili su se biračima prije koncerta Miroslava Škore u Koprivnici. U dvorani Srednje škole Koprivnica okupili su se svi kandidati za načelnike i gradonačelnike iz Mreže i HDZ-a, kao i župan Darko Koren (Mreža), dožupan Darko Sobota (HDZ) i kandidat za dožupana Ratko Ljubić.

Kandidat za gradonačelnika Koprivnice Krešimir Papac, pozvavši ih da u nedjelju glasuju za njega i njegove zamjenike Ivicu Suvalja i Sonju Celiščak, a Ratimir Ljubić obratio se prisutnima sa željom da u nedjelju zaokruže na listićima kandidate Mreže i HDZ-a jer oni jamče bolju budućnost.

Darko Sobota nada se da će se podrškom birača nastaviti pobjede na izborima za HDZ i njegove partnere.

— Molim vas da u nedjelju dobro razmislite. Nemojte glasati zato jer vas mi nagovaramo, razmislite kakvu županiju želite. Ova ekipa vam jamči bolju budućnost za vašu djecu!

Ovo su već treći izbori u godinu dana, no na poseban se način tiču svih nas koji živimo na ovom području, poručio je nositelj HDZ-ove liste za Županijsku skupštinu i kandidat za zamjenika župana Darko Sobota. Istaknuvši važnost jedinstva i povjerenja, Sobota je izrazio i svoje uvjerenje:

— Siguran sam da ćemo polučiti rezultate koje vi očekujete od nas, ali i koje mi očekujemo.

Sobota je zahvalio okupljenima na angažmanu i podršci, ali pozvao da se još malo aktiviraju:

— Dajte si još truda u ova dva dana do izbora, razgovarajmo, pozovimo sve naše prijatelje i istomišljenike. Ovi izbori su ujedno i vjetar u leđa hrvatskoj vladi Andreja Plenkovića koji je i neki dan bio ovdje kod nas u Koprivnici i koji je tako pokazao dobru volju.

Posljednji govornik bio je Darko Koren, aktualni podravsko-prigorski župan koji se u nedjelju bori za još jedan takav mandat. Na početku svog obraćanja prvo je pozdravio i zahvalio članovima HDZ-a, a onda Mreže nezavisnih lista i partnera iz Hrvatske demokršćanske stranke i Hrvatske socijalno-liberalne stranke te im pojasnio zašto su ovi izbori važni:

— Svjesni smo činjenice da su ovi izbori važni. I zbog nacionalnih okolnosti kojima je hrvatska politika trenutno opterećena i kojoj je u svakom smislu potreban redizajn. Činjenica je da taj redizajn može povesti samo najjača hrvatska politička stranka, a to je Hrvatska demokratska zajednica. HDZ je najjača politička stranka i u ovoj županiji. Ne govorim to stoga da bih se svidio članovima te stranke već stoga što je to istina. Smatram da svi mi, koji se nalazimo u toj političkoj areni, a pripadnici smo manjih političkih opcija, trebamo prihvatiti činjenicu da Hrvatsku netko treba voditi. A mi moramo dati svaki svoj doprinos.

Koren se obratio i onima koji se još uvijek pitaju što je to Mreža i pojasnio da je on još uvijek isti onaj Darko Koren koji je 2009. i 2013. godine bio kandidat za župana HDZ-a i HSS-a:

— Razlika je samo u tome što, na svoju veliku žalost, više nisam član Hrvatske seljačke stranke jer se ne vidim u političkoj grupaciji koju danas vode ljudi koji su joj na čelu, na način i putem kojim je vode. HSS je u našoj županiji, uz dužno poštovanje ostalima, usudim se to reći, bila najjača politička opcija. Sve ono što je vrijedilo, neću reći da je pošlo za mnom, ali smo se okupili u toj platformi nezavisnih lista koju smo nazvali Mreža.

Mreža ima, kako je rekao Koren, svoje kandidate i za načelnike općina i liste za 13 općinska vijeća. Sve to međutim ne bi imalo težinu da HDZ nije prepoznao taj Mrežin koalicijski potencijal i da nije nastalo uvjerenje da mogu pobijediti na izborima:

— Uvjeren sam da ćemo to povjerenje opravdati i da ćemo pobijediti!

HDZ i Mreža u nedjelju će biračima ponuditi svatko svoju listu, no povezuju ih zajednički kandidati za župana i zamjenike – Darko Koren, Darko Sobota i Ratimir Ljubić, podsjetio je Koren te pojasnio izbornu strategiju:

— To je jedini način da svi zajedno nastavimo upravljati ovom županijom dobivši podršku onih koji o tome odlučuju. A tvrdim da smo i dosad u ova protekla dva mandata moj zamjenik Darko Sobota i ja odgovorno, savjesno i pošteno upravljali ovom županijom, njenim proračunom i ljudima kojima smo bili nadređeni. Isto tako tvrdim da smo uz podršku, uz činjenicu da nam se pridružio i Ratko Ljubić, jedna izuzetno ugledna osoba u Koprivnici i širem području stvorili ekipu za pobjedu. Mi smo najbolje za županiju!

Koren je zahvalio okupljenima na proteklih osam godina i izrazio želju da tako bude i dalje, te poručio da je koncert Miroslava Škore zahvala svima na potpori.

skoroskoro1skoro2skoro3skoro4skoro5skoro6skoro7skoro9skoro10skoro12skoro13skoro14skoro15skoro16skoro17skoro18

prigorski.hr/drava-info.hr

foto: Mirko Hanžeković

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

topnici2

Sveti Ivan Žabno: Topnicima malonogometni turnir “Ivanje 2018”

U organizaciji NK Tomislav-Radnik na igralištu Ivan Bastalec u Svetom Ivanu Žabnu danas poslijepodne održan …

vrijeme

Djelomice sunčano

Djelomice sunčano, ali na kopnu i sjevernom Jadranu povremeno uz više oblaka može pasti malo …