Izjava dana
obljetnica.hrt.hr
obljetnica.hrt.hr

Dragutin Bahun (Veliki Raven, 1. kolovoza 1933. – Zagreb, 25. lipnja 1993.)

Bio je hrvatski glumac, televizijski redatelj i scenarist. Pomoćnik režije i organizator u većem broju filmova. Istaknuo se kao interpret komičnih uloga na kajkavskom dijalektu. Širu popularnost stekao 1970-ih god. u TV seriji Skrivena kamera. Nastupao u TV seriji Male priče.

Godinama je Bahun prerušen u Kerempuha svetskog potepuha bio prisutan na važnim društveno-zabavnim događajima komentirajući hrvatsku zbilju. Kerempuhov lik, kojeg je Bahun sam režirao i prilagodio, bio je vrhunac njegova amaterskog bavljenja glumom. Profesionalno je nastupao u mnogim hrvatskim filmovima. Najpoznatiji su Breza i Tko pjeva zlo ne misli.

Višeslojna stvarateljska ličnost Dragutin Bahun, za prijatelje Čarli, zadužio je hrvatski film i s druge strane kamere, kao pomoćnik redatelja. Ipak, najdublji je trag ostavio na televiziji. Osim što je glumio u kultnim serijama: U registraturi, Gruntovčanima, Dirigentima i muzikašima, Drago Bahun bio je i pomoćnik redatelja te organizator stotinjak uradaka dramskog programa.

Na televiziji je bio i jedan od glavnih protagonista skrivene kamere. Upravo je skrivena kamera televizijski doseg po kojoj će vjerojatno Drago Bahun ostati najviše utisnut u kolektivno sjećanje.

izvor: magazin.hrt.hr

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

groblje

Posljednji ispraćaji

Na Gradskom groblju u Križevcima, u petak u 14 sati će biti posljednji ispraćaj Ivana …

ilustracija

Križevčanin i Koprivničanec policiji predali arsenal oružja

Iz Pu koprivničko-križevačke javljaju kako je u srijedu osoba s križevačkog područja dragovoljno predala 75 …