hrgovan

DOBRO JE ČINITI DOBRO U humanitarnoj akciji za obitelj Hrgovan iz Žibrinovca prikupljeno 95 tisuća kuna

Slađana Hrgovan (39), samohrana je majka troje djece, od kojih dvoje odgaja u vrlo trošnoj kući na kućnom broju 26 u Žibrinovcu, selu pokraj Križevaca. O teškoj životnoj situaciji pisali smo još 2016. godine i početkom ove godine. Slađana živi s djecom u kući bez kupaonice, s krovom u raspadu i vodi borbu za svoju djecu iz dana u dan.

Iako vrlo teško živi te iz mjeseca u mjesec broji svaku kunu kako bi prehranila i obukla dvoje malodobne djece, Slađana je vrlo pozitivna i ponosna žena. Nezaposlena je, a njezin život su djeca koja zaslužuju imati život dostojan čovjeka.

Podsjetimo, kuća je stara preko 70 godina, krov u dnevnom boravku je prepun vlage i urušen, kupaonicu nemaju. Vodu koriste iz starog zdenca koji se pri jačim zimama smrzne i obitelj ostaje vez vode: „Najgore mi je kad stisne jaka zima i naš bunar se smrzne, tada smo bez vode i to nam je najgore. Hvala Bogu da imam dobre susjede koji su nam uvijek spremni priskočiti u pomoć.

Spavamo u kuhinji i tu se grijemo. Problem je zimi kad bi djeca željela pogledati crtić na televiziji koji je u boravku, a tamo ne mogu zagrijati jer je krov u raspadu i stalno puše i kaplje voda. Tada se znamo zabundati u kape i rukavice pa mališani pogledaju omiljeni crtić i vrate se u kuhinju na spavanje“, rekla je Slađana Hrgovan.

Iako ponosna majka Slađana to neće priznati, obitelj Hrgovan zaista treba i zaslužuje svaku pomoć koju može dobiti. Najveći problem su krov u dnevnom boravku i prije svega kupaonica koja je nedosanjani san. Kad se zdenac smrzne, obitelj se nema gdje oprati. Voljela bih barem vodu iz zdenca spojiti s kućom, kako zimi ne bih morala ići van po vodu“, istaknula je Slađana Hrgovan.

Križevačka humanitarka i pokretačica Facebook grupe “Dobro je činiti dobro” Livija Jakopović agoniju ove obitelji više nije mogla gledati i odlučila je sama pokrenuti akciju prikupljanja novaca za novo krovište i kupaonicu.

Nakon nekoliko mjeseci “medijske bure” koju je pokrenula Livija Jakopović prikupljeno je 95 tisuća kuna i krenut će radovi kako bi obitelj Hrgovan dobila toliko željenu kupaonicu, potvrdila nam je križevačka humanitarka.

 

-Uplate su stizale iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske… – rekla nam je zadovoljnim glasom Livija Jakopović dodavši kako nije mogla vjerovati kakva lavina dobrote je pokrenuta ovom akcijom i prikupljenim sredstvima.

-Bilo je uplata od 16 do 3000 kuna i svaka kuna je dobrodošla, jer i onaj tko je uplatio 16 kuna, dao je od srca za ovu obitelj – istaknula je humanitarka Livija.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

nadin

[FOTO/VIDEO] Gošće iz Slovenije na vrbovečkoj “Reviji u slici”

Gošće iz Slovenije sudjelovale su proteklog vikenda na vrbovečkoj “Reviji u slici”. Nada Merlin – …

ana marija

[FOTO/VIDEO] REVIJA U SLICI Ana Marija Bunjački i Frizerski studio “Kornelija”

Na 8. Reviji u slici održanoj u vrbovečkom Hotelu Bunčić tim su činile Ana Marija Bunjački …