Izjava dana
udruga tomislav franjić 2

Članovi kalinovečke Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ posjetili Vojvodinu

Članovi Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ iz Kalinovca prije nekoliko su dana posjetili Vojvodinu. U dvodnevnom posjetu obišli su Suboticu, Palićko jezero, Tavankut, Petrovaradin i Novi Sad.

Posebno dojmljiv bio je posjet Tavankutu, naselju bunjevačkih Hrvata ili kako ga domaćini vole nazivati „mistu di sunce grli Bačku“.

Domaćini Udruge bili su članovi Hrvatsko kulturno-prosvjetnog društva „Matija Gubec“, koje je osnovano 1946. godine i danas broji oko 400 članova. U sklopu Društva djeluju: folklorna sekcija, tamburaška sekcija, slamarski odjel, dramska sekcija, a Društvo je organizator mnogobrojnih seminara, festivala i manifestacija. Domaćini su svoje goste primili na etnosalašu „Balažević“, koji je pravi spoj autentičnosti i tradicije.

 

udruga tomislav franjić

Članovi Udruge upoznali su se s povijesti, kulturom, gastronomijom i životom Hrvata u Vojvodini te prije svega osjetili onaj pravi vojvođanski duh nadaleko poznat u svijetu.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

skola kupljenovo

Osnovna škola Kupljenovo u novom ruhu

I službeno je otvorena dograđena škola u Kupljenovu, s novosagrađenom sportskom dvoranom. Na krovu dvorane …

logopedska

Zaprešić dobio logopedsku ambulantu

Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, inicijativom Grada Zaprešića, otvorila je u Zdravstvenom centru …