Britanske soul/pop legende Simply Red nastupit će kao “headlineri” prvoga dana Zagreb Calling festivala, a Mick Hucknall i njegov bend 22. lipnja će po prvi put gostovati u Zagrebu i u dva sata nastupa izvesti najveće hitove iz više od tri desetljeća duge karijere.

Za potpunu večer na stadionu Šalata pobrinut će se dva velika imena regionalne glazbene scene Natali Dizdar i grupa Jinx, najavio je u utorak organizator festivala Avalon Produkcija, uz napomenu da prodaja dnevnih ulaznica za prvi dan kreće u srijedu, 2. ožujka. Headliner drugog dana je nova britanska soul zvijezda John Newman, a ostali izvođači drugog dana bit će objavljeni u sljedećih desetak dana, kaže organizator.
Nakon dva rasprodana koncerta u pulskoj Areni Simply Red konačno dolaze u Zagreb, trideset godina nakon što su se publici predstavili svojom soulful verzijom klasika Valentine Brothersa “Money’s To Tight To Mention” bend se vraća u Hrvatsku u sklopu velike svjetske turneje na kojoj izvode sve najznačajnije skladbe iz bogatog repertoara i predstavljaju posljednji studijski album “Big Love”.
Nakon što se 2010. Mick Hucknall odlučio na neko vrijeme maknuti sa scene, Simply Red se vraćaju sa set listom prepunom klasičnih hitova. Uz bok Hucknallovu prepoznatljivom vokalu svirat će njegovi dugogodišnji suradnici Ian Kirkham (saks), Steve Lewinson (bas), Kenji Suzuki (gitara), Kevin Robinson (truba i flauta) i Dave Clayton (klavijature) te novi bubnjar Roman Roth.

Grupa je tijekom karijere prodala više od 60 milijuna albuma, a brojne radio postaja svoj program teško mogu zamisliti bez skladbi poput “Something Got Me Started”, “Stars”, “Holding Back The Years”, “If You Don’t Know Me By Now”, “Say You Love Me”, “Money’s To Tight To Mention”, “Fairground”, “Sunrise” i mnogih drugih.
Program prve večeri Zagreb Callinga otvorit će jedan od najboljih hrvatskih ženskih vokala – Natali Dizdar iza koje je već 12 godina uspješne karijere, a ovu sezonu obilježit će novi singl “Ne reci zauvijek”. U diskografiji ima tri albuma, od toga dva studijska, live album i DVD iz ZKM-a i niz singlova.
Nakon nje će na Zagreb Callingu Jinxi izvesti pjesme zbog kojih ih se smatra jednim od naših najvažnijih pop bendova u zadnjih dvadesetak godina – “Smijem se”, “Bye Bye Baby Bye”, ““Koliko suza”, “Da smo se voljeli manje”, “Idem tamo gdje je sve po mom”, “Na zapadu”, a možda i koji novi song s obzirom da grupa već mjesecima radi na novim pjesmama.

(Hina)

fah