Izjava dana
mateša

319 sportaša i 64 trenera u razvojnim programima HOO-a

Na 44. sjednici Vijeća HOO-a, održanoj u petak u Zagrebu, odlučeno je da će od 1. siječnja 2016. godine 319 sportašica i sportaša moći koristiti sredstva iz šest razvojnih programa HOO-a.

 Vijeće je usvojilo i  Pravila o korištenju sportaša i članova olimpijske delegacije u marketinške svrhe vezano uz OI Rio 2016., a sukladno promjenama Pravila 40. Olimpijske povelje MOO-a.

Naime, ovim izmjenama neolimpijskim sponzorima (u pravilu privatnim sponzorima sportaša) dozvoljeno je koristiti sportaše u marketinškim kampanjama u tzv. općem oglašavanju, što predstavlja veliku promjenu Olimpijskog pokreta.

Predsjednik Odbora neolimpijskih sportova, koje je radno tijelo HOO-a, Zrinko Gregurek podnio je inicijativu Vijeću za izmjenom Statuta HOO-a vezano uz izbor članova Vijeća i dopredsjednika HOO-a. Odbor predlaže da predsjednici svih radnih tijela HOO-a budu automatski i članovi Vijeća HOO-a te da se izbor dopredsjednika HOO-a regulira Statutom HOO-a.

Zaključeno je da će pravna služba HOO-a pripremiti prijedlog izmjena Statuta u skladu s ovim prijedlogom te ga raspraviti na Odboru neolimpijskih sportova.

Vijeće je također donijelo odluku i o sastavu Hrvatske olimpijske delegacije za Zimske olimpijske igre mladih (ZOIM) koje će se od 12 do 21. veljače 2016. održati u norveškom  Lillehammeru. Hrvatsku će na ZOIM-u  predstavljati sedam sportaša u pet sportova, a to su: Lana Zbašnik i Samuel Kolega (alpsko skijanje), Mislav Petrović (biatlon), Karla Šola (monobob), Gabrijela Skender i Jakov Hladika (skijaško trčanje) te Tino Stojak (snowboard).

hina

fah

Provjerite i ovo

Igor Kralj/PIXSELL

SP U20: Mladi hrvatski hokejaši nakon pobjede nad Nizozemskom poraženi od Srbije

U drugom nastupu na SP za mlađe seniore Divizije II skupine B Hrvatska reprezentacija poražena …

lino cervar

VIDEO Lino Červar: Ostvarili smo svoj cilj, a za pobjedu nad Španjolskom ćemo morati odigrati iznad svojih mogućnosti

Unatoč uvjerljivoj pobjedi bez imalo neizvjesnosti, Lino tvrdi kako može i bolje, a najavio je …