medveni

14. Medveni den ove subote u Đurđevcu

ĐURĐEVAC – Klaster je osnovan 2015. godine na inicijativu Grada Đurđevca, a njegovim osnivanjem malim pčelarima je omogućeno da zajednički nastupaju na tržištu. Grad je kupio zemljište i objekat, uređeno je parkiralište, postavljena je plinska i vodovodna mreža, ugovoreno je kreiranje regionalnog znaka kakvoće, a u izradi je i glavni i tehnološki projekt za punionicu meda.

Grad Đurđevac, Klaster pčelara Podravina, Turistička zajednica Grada Đurđevca i Pčelarska udruga Bagrem pozivaju Vas i na tradicionalni 14. Đurđevečki medveni den i VI. Županijsko ocjenjivanje meda koje će se održati ove subote u 10 sati na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu.

Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bit će izlaganje inozemnih gostiju iz Slovenije i Mađarske te gastro kutak – medeni doručak.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Osim što će posjetitelji moći uživati u bogatom programu, moći će i na štandovima razgledati, kušati i kupiti pčelinje proizvode.

Prigodnim programom predstavit će se Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Dječji vrtić ”Maslačak” Đurđevac, Dječji vrtić ”Pčelica” Molve, Dječji vrtić ”Zrno” Virje, Dječji vrtić ”Bubamara” Kalinovac, Dječji vrtić ”Fijolica” Novigrad Podravski, Dječji vrtić ”Bregunica” Novo Virje, Osnovna škola ”Grgur Karlovčan” Đurđevac, Osnovna škola Molve.

Nakon programa održat će se izbor za Naj pčelicu i svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

foto

I dalje iznadprosječno toplo i pretežno sunčano

I dalje iznadprosječno toplo i pretežno sunčano. Ujutro mjestimice magla, češće na istoku zemlje, a …

Ivica todoric

Istražni zatvor samo za Ivicu Todorića

Odluka istražnog suca glasi u slučaju Agrokor da su svi osumnjičeni i privedeni slobodni  mogu …