U prostorijama Županijske uprave u utorak je održan sastanak s izaslanstvom mađarskog grada Csurga koje je predvodio gradonačelnik Janoš Fustos.

Župan Darko Koren je zahvalio na posjeti i želji da se još više ojačaju veze između Koprivničko-križevačke županije i Csurga te istaknuo kako županiju s mađarskim gradovima i pokrajinama vežu prijateljstvo i potpisani sporazumi u proteklim godinama, posebno u području poljoprivrede i turizma, zajedničkog sudjelovanja u EU projektima te razvoju i promociji obrazovanja, kulture i sporta.

Župan je predstavio rad Županijske uprave i glavna društvena, gospodarska i kulturna obilježja županije te naglasio kako se na ovom prostoru trenutno odvijaju značajne kapitalne investicije vrijedne preko 700 milijuna eura. Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je dodala kako je Županija s Mađarskom u proteklom razdoblju u sklopu prekogranične suradnje realizirala 25 projekata u vrijednosti većoj od pet milijuna eura.

Gradonačelnik Csurga je čestitao na svim uspjesima Županije te predstavio grad Csurgo i projekte za daljnji razvoj poručivši kako je Csurgu interes ojačati suradnju posebno u područjima turizma, gospodarstva te kulturne i obrazovanja. Zahvalio je i na pisanici koja je Gradu poklonjena u sklopu projekta Turističke zajednice KKŽ „ Pisanica od srca“ i koja svake godine krasi trg u Csurgu.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici te ravnateljice i predstavnice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KKŽ, PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ, HGK ŽK Koprivnica, Obrtničke komore KKŽ i Turističke zajednice KKŽ.

Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_23 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_22 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_21 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_20 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_15 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_14 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_9 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_8 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_7 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_6 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_4 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_3 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_2 Sastanak_KKŽ_-_Csurgo_1