Župan Marušić reagirao na Bajsove prozivke: ‘Nastavlja raditi što i do sad – manipulirati podacima’

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Marušić reagirao na Bajsove prozivke: ‘Nastavlja raditi što i do sad – manipulirati podacima’


Bjelovarsko-bilogorski župan, Marko Marušić (HDZ) reagirao je na prozivke svog prethodnika, Damira Bajsa koji je prozvao sadašnju županijsku vlast nakon što su na čelu bjelovarsko-bilogorskog kraja 120 dana. Kako je kazao, veseli ga ‘da se g. Bajs oporavio od izbornog poraza, jer je dosad šutio, a sad nastavlja s onim što je radio i u čemu je bio i najuspješniji, a to je manipulacija podacima’.

– Nije točno da je Bjelovarsko-bilogorska županija u posljednjih nekoliko mjeseci zaobiđena u dodjeli državnih potpora. Niz potpora došlo je iz više ministarstava. Što se, pak, tiče optužbi vezanih uz zapošljavanje – potpuno smo se držali obećanja da će stručnost biti primarni kriterij i u tome smo ustrajali. G. Bajs nam spočitava jadikovanje. Zar bismo trebali prešutjeti da, primjerice, samo Dom umirovljenika u Bjelovaru, zahvaljujući njegovom načinu upravljanja koji je daleko od pažnje dobrog gospodara, nema ni za plaće, a ni druga materijalna davanja. U zdravstvenim ustanovama je stvoren gubitak od 153 milijuna kuna – kazao je Marušić.

>>Bivši župan kritizirao 120 dana župana Marušića: ‘Prvi potezi govore da se broj djelatnika povećava’

Dodao je kako ‘dotični gospodin činjenice pokušava izvrnuti i kad je riječ o konsolidiranom proračunu. Kako kaže, hvali se time da on iznosi 1,1 milijardu kuna, ali izostavlja najvažniji podatak da na taj iznos Županija ne može utjecati. No, namjerno prešućuje proračun same Županije i proračunskih korisnika u iznosu od oko 212 milijuna kuna u kojem su iskazani nerealni prihodi za više od 40 milijuna kuna.

– Što je to drugo nego megalomanija. Što se, pak, tiče tvrdnje o uspješnosti g. Bajsa u vođenju obnova škola – prava istina je da su sve opterećene vantroškovničkim radovima i neprihvatljivim troškovima. Zahvaljujući njegovom načinu vođenja projekata sve ustanove kojima je Županija osnivač dovedene su pred zid, s golemim dubiozama i praznim blagajnama, zbog čega je onemogućeno njihovo normalno funkcioniranje. A posljedice takvog „uspješnog“ vođenja projekata svi zajedno ćemo osjećati još godinama. I to naši građani moraju znati – poručio je Marušić.