Bivši župan kritizirao 120 dana župana Marušića: ‘Prvi potezi govore da se broj djelatnika povećava’

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Bivši župan kritizirao 120 dana župana Marušića: ‘Prvi potezi govore da se broj djelatnika povećava’

Foto: Damir Špehar/PIXSELL


Bivši bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs rekao je u četvrtak u Bjelovaru kako je vrijeme da novi župan Marko Marušić (HDZ) i njegova vlast prestanu kukati, da zasuču rukave i počnu ispunjavati obećanja iz predizborne kampanje.

„Župan Marušić i njegova zamjenica Jungić rekli su da trebaju sposobne ljude kojima vjeruju. Ova vlast imenovala je više od 200 ljudi u nadzorne odbore, upravna vijeća, školske odbore, ravnateljstva, zdravstvene ustanove i u samu županijsku upravu”, rekao je Bajs i ustvrdio kako je pretežito riječ o osobama sa stranačkim iskaznicama vladajuće koalicije HDZ-a, HSLS-a i DHSS-a, što je, po njemu, bio uvjet za imenovanja.

U izjavi za novinare u povodu prvih 120 dana nove županijske vlasti, Damir Bajs je rekao kako od nove vlasti, sada kad je ekipirana, očekuje da počne raditi svoj posao.

Bajs je izjavu novinarima dao ispred zgrade Regionalnog centra kompetencija u zdravstvu u Bjelovaru, europskog projekta vrijednog više od 60 milijuna kuna, koji je ugovoren i čija je realizacija počela tijekom njegova mandata.

Damir Bajs, koji je nakon izgubljenih izbora za župana aktivirao saborski mandat, ocijenio je da nova vlast prvo obećanje, ono da će smanjiti županijsku birokraciju, nije ispunila.

„Prvi potezi govore da se broj djelatnika povećava, a dodatno imamo ugovore o djelu s ljudima koji rade županijske poslove uz županijske djelatnike”, ustvrdio je.

Bajs je rekao kako je Bjelovarsko-bilogorska županija na prošlim izborima ”poplavila” te da je aktualni župan obećao suradnju državnih i županijskih čelnika u vezi s financiranjem mnogih projekata, no nijedan od njih još nije počeo.

„Niz županija u međuvremenu je dobio konkretne potpore, a Bjelovarsko-bilogorska županija nijednu”, podsjetio je, dodajući kako je vrijeme da novi župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić (HDZ) prestanu kukati, zasuču rukave i počnu ispunjavati ono što su obećali tijekom predizborne kampanje.

Bajs je istaknuo da se sada realiziraju samo projekti iz njegova mandata, pri čemu je odbio optužbe da je njegov proračun bio prenapuhan.

„Govorilo se da županija nema novca, da sam ja megaloman, a na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine potpisat će se novi ugovori i preuzeti milijunske obveze i bit će rebalans gdje će se asfaltirati nove ceste. Očito situacija nije tako loša”, ocijenio je i dodao da je županijski proračun povećan i sada je veći od milijardu kuna.

„Ispada da je moj proračun bio preskroman”, zaključio je Bajs.

 

(Hina)