🎦 Župan Marušić posjetio učenike OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju

6. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🎦 Župan Marušić posjetio učenike OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju


U školske klupe u osnovnim školama na području Bjelovarsko-bilogorske županije od 1. do 8. razreda sjelo je 8187 učenika, od toga 952 njih učenici su prvog razreda.

Prvašiće Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, njih 40, obišao je župan Marko Marušić: „Lijepo je biti danas ovdje i dati potporu našim najmlađima. Županija i Grad će učiniti sve da našoj djeci, našoj mladosti bude najbolje ovdje, da imaju sve potrebne uvjete kako bi ovaj najsretniji dio djetinjstva proveli što kvalitetnije.

Prošli tjedan smo održali sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojemu je prisustvovala i naša glavna epidemiologinja dr. Grgić gdje su se usuglasile mjere.

učenici grubišno polje škola (1)

Ono što prvenstveno želim je da se poštuje struka jer najvažnije nam je zdravlje naše djece, učitelja, profesora i svih djelatnika škole“, rekao je župan Marušić koji je prilikom obilaska učenika prvih razreda istaknuo kako će njegov stariji sin nagodinu biti učenik prvog razreda i kako razumije roditelje koji su danas prvi put otpremili svoje dijete u školu.

Jedna od učenica prvog razreda je Doris: „Dugo sam se pripremala za školu, jako mi je lijepo ovdje u razredu i učiteljica je jako dobra.“

Kako su se u OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje pripremili za novu školsku godinu rekla je ravnateljica Snježana Šeliš: „Bilo nam je lakše pripremiti se za ovu školsku godinu budući da smo prošle godine gotovo preko noći morali pripremiti za online nastavu i prilagoditi se svim epidemiološkim mjerama. Veseli nas da su mjere popustile i da ćemo više uživo biti u školi nego do sada.

učenici grubišno polje škola (4)

I dalje smo ostali pri tome da učenici budu fiksno u svojim učionicama i da se ne sele osim naravno kabinetske nastave informatike i tjelesne i zdravstvene kulture, a uvest ćemo ove godine i dva mala odmora kako bi se učenici što manje sretali po hodnicima. Ove godine bilježimo blagi pad broja učenika. Prošle godine smo ih imali 430, ove godine 419.

učenici grubišno polje škola (3)

Obilasku grubišnopoljskih prvašića prisustvovao je i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh: „Htio bih pozdraviti župana i zamjenicu župana na prvom radnom posjetu gradu Grubišnom Polju. Župan je došao obići školu i dati podršku učenicima što govori o njemu da je on župan koji želi razvoj i kontakte sa svima. Koristim priliku da mu se na tome zahvalim“, naglasio je gradonačelnik Mađeruh.

Svim našim učenicima želimo puno uspjeha, sreće, zadovoljstva i znanja u novoj školskoj godini

Facebook Comments


[ssba]