Šibensko- kninski župan Marko Jelić najavio je u četvrtak osnivanje političke stranke koja bi mu, kako je rekao, omogućila šire djelovanje i natjecanje u većem broju izbornih jedinica.

S obzirom na interes nakon zadnjeg medijskog obraćanja kojeg smo imali, velikog broja nezavisnih, ali i onih koji su u političkim strankama, a nezadovoljnih smjerom u kojem država ide, shvatili smo da moramo ići u tom smjeru, kazao je Jelić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Kako je kazao, stranka bi okupila niz nezavisnim načelnika i gradonačelnika poput Filipa Zoričića iz Pule, gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića i drugih. Kazao je da intenzivno razgovara i sa bivšim ravnateljem Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem.

Za svoju političku orijentaciju kazao je da je demokršćanska, te da su mu najbliži za suradnju stranka Fokus i Nezavisna lista mladih iz Vrgorca.

„To su normalni ljudi, ideološki neopterećeni. Žele mijenjati svoje sredine. I ono što se može vidjeti je da imaju rezultat.”, kazao je.

Jelić je 2017. osvojio mjesto gradonačelnika Knina i pobijedio Josipu Rimac iz HDZ-a, a 2021. postao župan šibensko-kninski pobijedivši Gorana Pauka također iz HDZ-a.