Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u nedjelju je poručio da vladajuća koalicija u Puli, koju čini njegova nezavisna lista, platforma Možemo! i SDP, nema više što surađivati nastavi li se manipuliranje informacijama, a dodao je i da su, ako treba, spremni na nove izbore.

Zoričić je još ranije je rekao da je “umoran od jednog koraka naprijed i potom dva koraka nazad, a Grad kao da stoji”.

“Sasvim jasno ću reći – ako se nastavi manipuliranje informacijama, nemamo više što kao koalicija surađivati. Nadam se da ćemo zdravorazumski napokon promovirati istinu u kontekstu igrališta i hotela na Valkanama, u sklopu šetališta Lungomare”, kazao je Zoričić te najavio da će u ponedjeljak razgovarati s koalicijskim partnerima jer se, smatra, tom tematikom ponovno manipuliralo na javnoj tribini.

Na zahtjev novinara komentirao je javnu tribinu o izgradnji nogometnog igrališta na Lungomare te naglasio da kao učitelj i roditelj ne odobrava i smatra neprimjerenim korištenje djece na javnom skupu gdje su na papirima istaknuli brojne poruke, a koje promoviraju upravo članovi platforme Možemo!.

“Vladajući političari tamo su bili sa svojim građanima…normalno je da ljudi propitkuju i traže informacije, to je demokracija”, poručio je Zoričić dodavši da oni koji su doveli do toga da šetalište Lungomare izgleda loše, nisu bili u dvorani, “i dobro je da je ta partija u prošlosti ovog grada”.

Na mogućnost koaliranja sa strankom Centar, u svijetlu predstojećih parlamentarnih izbora, Zoričić je kazao kako mu se sviđa rad stranke Centar, ali da su novi ciklusi izbora daleko.

“Za sada nam je najbitnije da razvijamo gradove”, zaključio je.