Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U tijeku je čišćenje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sljemenska cesta u Zagrebu u od 8,05 sati otvorena je za sav promet, a obavezna je zimska oprema za sve kategorije vozila, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK)..

Snijeg povremeno pada u Lici i Dalmaciji. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

ceste

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Županijska cesta ŽC Kutjevo-Orahovica zatvorena je za sav promet zbog zimskih uvjeta.

Zbog teretnog vozila u kvaru, na 16. km autoceste Rijeka-Zagreb, zatvoren je uključni krak na čvoru Vrbovsko u smjeru Zagreba.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja.

U prekidu su trajektna linija Split-Vis u 11 sati is Splita; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split.

Trajektna linija Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj je u prekidu. Linija će se održati u nedjelju, 15.siječnja ako vremenski uvjeti dopuste.

prigorski.hr/hina

foto: Marijan Kelemin