Zbog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, upozoravaju u nedjelju iz HAK-a.

Hrvatski autoklub (HAK) također upozorava da je na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti čvor Križišće-A7-Križišće i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, autocesta A7 Draga-Šmrika, državna cesta DC1, stara cesta kroz Gorski kotar te Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u unutrašnjosti. U Slavoniji povremeno pada snijeg. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.