Zamjenica župana Zagorec ugostila predsjednika Instituta regija Europe Franza Schausbergera

18. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Zamjenica župana Zagorec ugostila predsjednika Instituta regija Europe Franza Schausbergera


Franz Schausberger, predsjednik Instituta regija Europe (IRE), u pratnji supruge Heidi Schausberger-Strobl je u utorak je posjetio Varaždinsku županiju s ciljem upoznavanja nove županijske vlasti i produbljivanja odnosa sa Županijom, jednom od najstarijih članica te međuregionalne neovisne organizacije

Prijem za predsjednika IRE-a Franza Schausbergera priredili su zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić sa suradnicima. Na sastanku je naglašena otvorenost za intenzivnu suradnju s Institutom na svim područjima.

varaždinska županija posjet (3)

– Varaždinska županija članica je Instituta europskih regija od 2006. godine, putem kojeg se provode projekti i realiziraju različite aktivnosti. Osim toga, IRE služi kao platforma za poslovnu suradnju i pronalaženje potencijalnih partnera i investitora. Suradnja je naročito važna u pripremi i provedbi EU projekata te u prijenosu znanja na raznim područjima. U doba pandemije koronavirusa najvažnije je nastaviti s provedbom aktivnosti, pa tako i međunarodnih, pri čemu su nam uvelike pomogli virtualni alati. Produbljivanje međunarodne suradnje put je prema izlasku iz zdravstvene i gospodarske krize jer na primjerima dobre prakse učimo kako se boriti s pandemijom i zajedničkim naporima pomažemo u oporavku svojim regijama – rekla je zamjenica Zagorec.

varaždinska županija posjet (2)

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić uputio je pozdrave uime svih županijskih vijećnika. – Želim vam dobrodošlicu u Varaždinskoj županiji i uvjeren sam u dobru suradnju na svim područjima – istaknuo je.

Schausberger je upoznao novu županijsku vlast s redovnim aktivnostima Instituta i novostima unutar organizacije. Iskoristio je priliku da dužnosnike Varaždinske županije pozove i na Opću skupštinu i Europski summit s temom „Europa i mir: povratak Europe“, koji će se održati od 26. do 28. rujna u Salzburgu.

Nakon formalnog dijela i razmjene informacija o dosadašnjim i mogućnostima za buduću suradnju, zamjenica Zagorec je goste povela u obilazak grada uoči priprema za Špancirfest te im poželjela ugodan boravak u Varaždinskoj županiji.