Zamjenica župana Jungić prisustvovala obilježavanju 30. godišnjice ustroja Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci

13. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Zamjenica župana Jungić prisustvovala obilježavanju 30. godišnjice ustroja Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci


Zamjenica župana Marija Jungić u Velikim je Zdencima prisustvovala obilježavanju 30. godišnjice ustroja Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci.

„Prije tri desetljeća okupili ste se, ustrojili i hrabro krenuli u obranu područja Grubišnog Polja, ali i cijele naše županije i domovine. Pri tome ostavili ste duboko utkan trag u našoj povijesti, na čemu vam se divim i zahvaljujem na svemu što ste učinili. Grubišno Polje i naša domovina Hrvatska tih su godina trebali vas. A vi ste tada krenuli u misiju obrane našeg teritorija koja je uspješno završena. Obljetnice poput ove danas služe tome da se nikada ne zaborave događaji u kojima ste vi, naši branitelji sudjelovali, a koji su doveli do toga da imamo slobodnu i neovisnu državu. Da bi tako i bilo, sjećanja na Domovinski rat, povijesne činjenice i istinu o svemu onome što se tih devedesetih godina odvijalo na ovom području moramo pronositi i mladim generacijama, djeci, jer to je zadatak, a rekla bih i obaveza, svih nas. Vi ćete uvijek biti ponos naše Bjelovarsko-bilogorske županije, a vaša ljubav prema domovini, požrtvovnost, hrabrost i odlučnost zauvijek će biti zapisane u povijesti“, istaknula je tom prilikom zamjenica župana Marija Jungić.

Dodala je kako Bjelovarsko-bilogorska županija posebnu pažnju posvećuje braniteljskoj populaciji koja je dala nemjerljiv doprinos tome da imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

+10

2222