Obnova malonogometno-rukometnog terena osječkog nogometnog kluba Olimpija koji ove godine obilježava 100. obljetnicu, vrijedna 50.000 eura, privodi se kraju, a to je samo dio ovogodišnjih ulaganja u gradsku sportsku infrastrukturu, izvijestila je u subotu osječka Gradska uprava.

Nakon obilaska radova osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako se, nakon dugo godina obnavlja ovo igralište za mali ngoomet, na kojemu svoje utakmice igra i ženski rukometni klub u osječkom Donjem gradu.

Izvijestio je da radovi, vrijedni oko 50 tisuća eura, idu predviđenom dinamikom, a uz kompletnu rekonstrukciju terena, izgrađene su nove tribine te obnovljene svlačionice i reflektori.

Podsjeća da je, u sklopu ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, nedavno na osječkom Srednjoškolskom igralištu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), otvoren prvi besplatni javni teren s umjetnom travom, vrijedan 50 tisuća eura. Dodaje da je, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom grad ove godine kupio zgradu Veslačkog kluba Iktus, gdje se planira novo urbanističko rješenje, koje bi obuhvatilo izgradnju igrališta i parka.

Ulažemo ravnomjerno u sve dijelove grada, i s time ćemo nastaviti. Što se tiče središnjeg obilježavanja 100. obljetnice djelovanja Uprava kluba i gradska tvrtka “Sportski objekti” dogovaraju program obilježavanja, dodao je gradonačelnik Radić.

Direktor “Sportskih objekata” Robert Seligman ocijenio je da je objekt NK Olimpije jedan od najljepših sportskih centara u gradu, u sklopu kojeg djeljuju nogometni i ženski rukometni klub.

U suradnji s Gradskom upravom investiramo u niz igrališta, sportskih terena i dvorana, što daje veliku dodanu vrijednost Osijeku, jer se organizacijom brojnih sportskih događanja promovira grad, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu, istaknuo je Seligman.