Povodom 35. manifestacije „Kaj su jeli naši stari“, Pučko otvoreno učilište Vrbovec predstavilo je knjigu „Vrbovečka kuharica I.“ koja sadrži izbor jela vrbovečke tradicijske kuhinje. Knjiga je izdana u biblioteci Vrbovečka baština uz potporu Zagrebačke županije i Grada Vrbovca te sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Sponzor je PIK Vrbovec.

Urednica knjige Sanja Prijatelj zahvalila se udrugama žena i njihovim članicama na suradnji, receptima i idejama bez kojih stvaranje ove kuharice ne bi bio moguće. U nastanku knjige sudjelovala je 61 članica iz 15 udruga žena.

Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, koji je napisao i predgovor knjizi, istaknuo je da nam ova kuharica daje uvid u stvaranje hrvatske kulinarske baštine koja obiluje različitostima. Promociji su prisustvovale i Marijana Juršetić Kotarski, zamjenica gradonačelnika Grada Vrbovca, Irena Jendriš, direktorica financija i ekonomskog sektora PIK-a Vrbovec te fotografkinja Iva Lulić, zaslužna za fotografije jela u knjizi. Svi zainteresirani kuharicu mogu kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec po cijeni od 80,00 kuna.

prigorski.hr/pou-vrbovec.hr

foto: pou-vrbovec.hr