Promet na autocesti Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko na 26. kilometru u smjeru Zagreba, koji je zbog teške prometne nesreće jutros bio prekinut, odvija se jednim trakom, a kolona je duga pet kilometara, izvijestio je u srijedu popodne HAK.

Uz to, povremeni su prekidi prometa između tunela Javorova Kosa i Pod Vugleš, zbog kolone vozila na vijaduktu Stara Sušica.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu ujutro na autocesti Rijeka – Zagreb, između tunela Podvugleš i Čardak, poginula su dvojica radnika Hrvatskih autocesta na koje je u zaustavnoj traci udarilo teretno vozilo. Nesreća se dogodila po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije.

Promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba bio je prekinut i preusmjeren.

Otežano i Jadranskom magistralom

Prema podacima HAK-a, i Jadranskom magistralom se zbog prometne nesreće u Matuljima vozi otežano.

Povećana je gustoća prometa te se vozi usporeno i povremeno u kolonama na prilazima gradovima i turističkim odredištima, osobito na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski-Senj, Zadar-Šibenik, Trogir-Split-Omiš-Makarska i Dubrovnik- granični prijelaz Karasovići.

Iz HAK-a navode da se na autocesti A7 Rupa-Rijeka, pred čvorom Učka u Matuljima vozi usporeno u oba smjera, a kolona u smjeru Istre je oko dva kilometra te se preporuča korištenje čvora Rijeka Zapad.

Na Krčkom mostu povećana je gustoća prometa u oba smjera, osobito u smjeru otoka gdje je kolona od Križišća do Omišlja. Vozačima koji putuju prema Crikvenici i Novom Vinodolskom preporuča se korištenje izlaza na čvoru Hreljin

Na autocesti A1,  Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa povremeno u oba smjera.