Virtualna Zvjezdana Liga prvaka 2141.

23. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Kolumne Virtualna Zvjezdana Liga prvaka 2141.


Poštovani poklonici najvažnije stvari u svemiru. Javljamo se s velebnog Rejnomenovog stadiona u Križevcima koji je svojedobno izgrađen u spomen na lik i djelo onoga od kojeg je sve nastalo i ostalo.

Stadion je kapaciteta milijardu osoba s kompletno pokrivenim tribinama, zbog ozonske rupe. Na njemu se istodobno može održavati niz igara jer ima i dvadeset pokretnih atletskih traka, gladijatorsku arenu i veliko igralište s umjetnom travom dimenzija 1 km s 1 km.

Nedavno je prekriven i staklenikom i uz nogometno borilište prekrasnu sliku upotpunjuje niz živopisnih biljaka mesožderki koje se uključuju u igru, ukoliko netko od sudionika ne pruža sve od sebe.

U tijeku je završnica Zvjezdane lige prvaka između domaćih uzdanica pod vodstvom izbornika Džeka Rezošpeka i gostiju koje vodi Joža Gulikoža. Temperatura zraka izvan staklenika 49,9 stupnjeva, vlažnost ostatka zraka 99,9 posto, puše južni vjetar jačinom od 20 metara u sekundi.

Gosti su na prvu finalnu utakmicu došli u punom sastavu, sa svojim glavnim uzdanicama, a pet dana su bili u hotelskoj karanteni. Tako da smo, cijenjeni gledatelji, čitatelji, slušatelji, bili potpuno neupućeni u njihovu taktiku i postavu. Pokušali smo s prislušnim uređajima otkriti kako će se suprotstaviti našima, ali nismo uspjeli. Otkrili su nas i prijavili mjerodavnim tijelima svemirske sportske organizacije u kojoj su sva pravila dopuštena, osim nedopuštenih, a o tomu odlučuju isključivo oni.

To, dragi naši i drage naše, nismo doživjeli u više od 150 godina bavljenja sportskim novinarstvom. Žalit ćemo se, nemojte sumnjati.

No, što je – tu je. Naši nastupaju u tradicionalno crveno-crnim majicama i plavim gaćicama, a njihovi su u duginim bojama. Znamo da ste svi u svojim domovima, uz osvježavajuće napitke u tabletama, također i grickalicama i da grizete nokte zbog ove uzbudljive utakmice koju pratite u našem prijenosu.

Prenosimo vam sve što se događa na terenu, premda nam nije lako. Uvjeti rada su neizdrživi. Prži odozgo, prži odozdo. Virtualni igrači padaju, ali se dižu. Pripremljeni su i naši, i njihovi. Znaju se u dušu koju nemaju. Lete zrakom, nakon klizećih startova s lakoćom ih fizioterapeuti sastavljaju, podmazuju, ali nema pogodaka, a zbog golova publika dolazi.

Na kraju utakmice, pitam se pitam, što ja radim ovdje. Nije ni čudno što publika ne dolazi.

Vaš Mizio Matuzalemmi

Facebook Comments