[VIDEO] Zagreb: Otvoren festival Pozdrav proljeću

26. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam [VIDEO] Zagreb: Otvoren festival Pozdrav proljeću

Goran Stanzl/PIXSELL


Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić u četvrtak je na Trgu Josipa Jurja Strossmayera pozdravila prisutne na otvorenju festivala Pozdrav proljeću što se održava do 5. svibnja, a organizira ga udruga Priroda za sve.

Cilj manifestacije je da posjetiteljima približi ideju o važnosti očuvanja okoliša te da ukaže na brojne negativne posljedice zagađenja tla, a što je i tema ovogodišnjeg festivala kao neizostavnoga i dragocjenog okolišnog medija i izvora hrane.


Svjesni smo da 56% površine Republike Hrvatske otpada na kopno kao izvor obradive površine, a svaka akcija koja javnost senzibilizira na potrebu očuvanja tla i cijele prirode je iznimno važna. Kao građani ovog grada i stanovnici ovog planeta imamo tu obvezu, istaknula je zamjenica Majić te je nazočne podsjetila da je ovo odličan nastavak edukativnih aktivnosti nedavne akcije Grada  ZGOGOSI znaju kako!, a u kojoj su prezentirani i podijeljeni dječji spremnici za odvajanje otpada u 125 gradskih vrtića i 25 ekoškola.

prigorski.hr

Facebook Comments