Željko i Zdenka Matagić stvorili su pravu bajku u svom vrtu u Čepinu. Nazvali su je “Vrtna bajka”. Ova oaza ljepote i čarolije nosi titulu najljepšeg obiteljskog vrta u Hrvatskoj i mjesto je koje zaista vrijedi posjetiti. No, posebno je magično u prosincu kada zaživi kućica Djeda Mraza – jedinstveni projekt koji donosi radost djeci i obiteljima.

Humanitarna nota

Željko i Zdenka te njihovi sinovi Matej i Fran ljubazni su domaćini koji svojim gostima pružaju dobrodošlicu u toploj drvenoj kućici. Osim radosti i smijeha, ovdje se prikupljaju igračke i slatkiši za djecu bez roditelja ili lošijeg imovinskog statusa. To je prilika za svakog posjetitelja da daruje i podijeli radost Božića.

Odrasli će se, gledajući svoju djecu, prisjetiti dječjih dana. Ovdje, uz pucketanje vatre iz kamina, topli napitak i domaće kolače, svi će osjetiti taj nevjerojatni duh i čaroliju Božića. Djeca će, s druge strane, imaju priliku dijeliti svoje želje s Djedom Mrazom i doživjeti nezaboravne trenutke u veseloj atmosferi.

Individualni pristup djeci

Svaka obitelj ima rezerviran samo svoj termin, pa se Djedica može posvetiti svakom djetetu. Roditelji prije posjeta napišu nešto o djetetu, kako se zove i što voli, da Djedica može razgovarati s njim. I djeca se uvijek iznenade kako zna njihove tajne, čak se i starija djeca ponovno zamisle.

Božićna čestitka

Djedica Željko želi učiti djecu istinskom duhu Božića, nesebičnosti, darežljivosti i suosjećajnosti. Ove godine posjetili smo ga u Čepinu te je poslao poruku svoj djeci:

“Draga dječice, pozdravlja vas vaš Djedica. Došao je trenutak kad Djedica mora krenuti podijeliti poklone svoj djeci ovoga svijeta. Budite mi dobri i Djedica vam želi sretan i blagoslovljen Božić!”

Tekst: Paula Bosančić/Pixsell