VIDEO Hrg nazvao Rajna poglavicom i izrazio nezadovoljstvo zbog naručene komercijalne revizije i najavljene reorganizacije gradske uprave

20. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti VIDEO Hrg nazvao Rajna poglavicom i izrazio nezadovoljstvo zbog naručene komercijalne revizije i najavljene reorganizacije gradske uprave


Križevački gradski vijećnici HDS-a Branko Hrg i Ivica Švagelj održali su u srijedu konferenciju za medije pod nazivom “Gradsko vodstvo od Križevaca radi rezervat, a gradonačelnik je “poglavica” koji radi što mu se naređuje iz sjene”.

Uvodno se obratio predsjednik Kluba vijećnika u križevačkom predstavničkom tijelu Ivica Švagelj istaknuvši kako su vladajući puno obećavali, ali nisu napravili ništa.

svagelj

-To se moglo i očekivati od jedne takve ekipice, koja nije imala ni jedan konkretan projekat u izbornom programu, samo izborna obećanja. -rekao je Švagelj te dodao kako su projekte koje su naslijedili od bivše vlasti prekinuli ili ih prebacili u neke druge godine.

-To je najgore kada se ne zna. Znali su sebi povisiti plaće za 390 tisuća kuna, iako su u kampanji pričali da će drugi zamjenik volontirati.- oštar je bio Švagelj te vlasti spočitnuo kao nemaju 57 tisuća kuna za potporu djece u Centru.

hrg svagelj (2)

Budući da će se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća raspravljati o novom ustroju upravnih tijela, Švagelj smatra da se radi o kozmetičkim promjenama koje za cilj imaju smjenu pročelnika.

-Rajn i ovdje mora izvršiti naredbe svojih mentora i zadovoljiti bar dio onih kojima su ta mjesta obećana. – kaže Švagelj, koji smatra da će budući pročelnici biti osobe koje su povezani s Rajnovim donatorima u kampanji. Prema procjeni vijećnika taj potez će koštati 3,5 milijuna kuna u mandatu.

svagelj

-Rebalansom se izbacuje precrpna stanica u Apatovcu, Očito će profesionalac Martinčević s traktorskom cisternom morati u Apatovec, kako je to radio i u kampanji. -slikovit je bio Švagelj te dodao kao je maknuto uređenje Frankopanske, Renarićeve i Detonijeve ulice.

-Postavlja se pitanje je li gradonačelnik Rajn svjesno lagao građane, davao pusta obećanja samo da bi došao na poziciju gradonačelnika i provodio narebu svojih mentora. On ideja nema, već samo prevladava privatni interes njegovih mentora. Tko ustvari upravlja gradom?-upitao je Švagelj, a  nastavio je Branko Hrg.

hrg

-Gradonačelnik Rajn i njegovi zamjenici Šaško i Rajn su se zatvorili u svoje urede, ili se igraju na igricama ili ne znam što rade. Dok svi ostali načelnici i gradonačelnici lobiraju po ministarstvima, državnim insitucijama, traže projekte, traže programe, ne znam što ta ekipica radi. Očito je da ideja nemaju.-kazao je Hrg.

hrg svagelj (4)

-Prvi puta ću sada javno reći. Ja sam im kao zastupnik iz križevačkog kraja ponudio suradnju. Rekao sam ti si gradonačelnik, ja sam zastupnik u Županiji je Darko Koren župan. Svi mi bi trebali zajedno raditi za grad. Nijednom u 6 mjeseci gradonačelnik Križevaca mene nije kontaktirao da nešto napravimo ili da organiziramo neki sastanak u ministarstvima. Štoviše HDS ima i svoje dužnosnike, direktore, zamjenike ravnatelja. Sve smo to ponudili. Od svega ništa! -objašnjava Hrg. -Pitam se zašto se Rajn mene uopće boji!- istaknuo je Hrg.

hrg svagelj (3)

-Čini mi se da oni misle da su na izborima dobili igračku s kojom će se sada igrati. Da nije tako ne bi uludo trošili novce. Kod primopredaje predao sam mu i izvješće državne revizije. Znao je da je to izvješće bezuvjetno, dakle radilo se bez propusta. Unatoč tome gradonačelnik naručuje komercijalnu reviziju koja nakon toga radi analize gradskih tvrtki, trgovačkih društava i što se događa – revizija daje identičan nalaz. Po našim informacijama to je koštalo 80.000 kn. – objašnjava Hrg.

hrg svagelj

-Mi jesmo za ove sitne društvene igre, to pozdravljamo. Mi jesmo za Advent, ali ćemo tražiti izvješće o tome. U rebalansu proračuna odjednom se nalazi 130 tisuća kuna za Advent, a do sada je bilo ništa. Znači li to da je gradonačelnik ugovorio programe za Advent prije nego je imao osiguranu stavku u proračunu. Tražit ćemo da nam se da detaljno izvješće svih troškova – rekao je Hrg.

hds

Postavljamo pitanje je li bilo suradnje s Hrvatskim vodama, jesu li napravljeni pomaci u rješavanju pitanja s Općinom Kalnik. Bilo je rečeno da će to sve biti na brzinu riješeno. Programi se kreiraju, Križevaca nema- rekao je Hrg.

Pogledajte u nastavku što je rekao Branko Hrg o najavljenoj promjeni Upravnih odjela, a na kraju je nazvao križevačkog gradonačelnika poglavicom.

prigorski.hr

Facebook Comments