Veleposlanica Norveške u Koprivnici: Impresioniralo me koliko je Koprivnica postala ‘zeleni’ grad

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Veleposlanica Norveške u Koprivnici: Impresioniralo me koliko je Koprivnica postala ‘zeleni’ grad

Foto: G. Obran


Koprivničku Gradsku upravu danas je posjetila Astrid Versto, veleposlanica Kraljevine Norveške zajedno sa svojim suradnicima.

Domaćini prijema gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek predstavili su veleposlanici projekte koji su aktualni te koji su u planu provođenja u Koprivnici, a koji se dotiču obnovljivih izvora energije, odnosno samodostatnih građevina i energetskih obnova.

 

 

 

Norveška veleposlanica imala je samo riječi hvale za viđeno, te se, kako je kazala, i iznenadila čuvši koliko se već otišlo naprijed u odnosnu na ostale hrvatske gradove po pitanju ekološki prihvatljivog javnog prometa i drugih sektora upravljanja gradom.

– Vrlo mi je drago što ste me pozvali u Koprivnicu jer sam stvarno impresionirana onime što se ovdje radi, te činjenicom da broj stanovnika grada raste, s obzirom da brojni Hrvati odlaze iz svoje zemlje – rekla je i dodala kako joj je zapravo potpuno jasno zašto se ljudi odlučuju doseliti u ovaj grad.

 

Osim samog upoznavanja grada, posjet veleposlanice poslužio je i kao prvi korak stvaranju buduće suradnje između Koprivnice i Norveške, odnosno nekog od tamošnjih gradova, a posebice poduzetnika.

– Veselimo se suradnji s norveškom ambasadom kao i samom zemljom Norveškom jer smo po broju stanovnika slične zemlje, iako smo po gospodarskim pokazateljima nekoliko desetljeća, da ne kažem, stoljeća iza njih. No, zato volimo skupljati iskustva i otvarati teme gdje mislimo da možemo ostvariti pomoć i dobiti ruku podrške u provođenju projekata – objasnio je gradonačelnik Koprivnice.

Dodao je kako je Norveška zanimljiva jer je iznimno napredna u novim, inovativnim tehnologijama te digitalizaciji i održivom razvoju, ali i zbog učinjenog na polju energetike i zaštite okoliša.

go/prigorski.hr

Facebook Comments