Večeras likovna i glazbena poslatica u Đurđevcu // U 19 sati otvorenje izložbe Salvadora Dalija, a potom u 20 sati koncert Učiteljica

26. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Večeras likovna i glazbena poslatica u Đurđevcu // U 19 sati otvorenje izložbe Salvadora Dalija, a potom u 20 sati koncert Učiteljica


Večeras u 19 sati u Đurđevcu je otvorenje izložbe djela legendarnog umjetnika Salvadora Dalíja. Riječ je izložbenom projektu „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalija iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga.

Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. Izložbom su obuhvaćena 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Osim što izložba pruža uvid u likovni opus umjetnika, njegovim načinom interpretacije uvodi nas i u umjetnički pravac nadrealizma koji je obilježio likovnu scenu polovicom 30-tih godina 20 stoljeća – rekla je ravnateljica đurđevačkog Muzeja Edita Janković Hapavel i dodala kako je izložba „Recepti za besmrtnost“ iznimna prilika da posjetitelji razgledaju i ostale sadržaje u utvrdi Stari grad u Đurđevcu, spomeniku kulture Republike Hrvatske, te tako uz nju upoznaju i spomeničku baštinu.

Inače, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, također je podržalo projekt preporukom za posjet ovoj izložbi, a pokazatelji uspješnosti iskazani su brojem posjetitelja koji su na prošlogodišnjoj razini dosegnuli čak 15.500 posjetitelja.

Samo sat vremena nakon toga, u dvorištu utvrde Stari Grad na programu je koncert popularnih Učiteljica. Organizator je Turistička zajednica Grada Đurđevca, a sve u sklopu proslave Dana grada Đurđevca, u povodu kojeg je jučer bila održana i svečana sjednica, što smo pisali OVDJE.

U slučaju kiše koncert Učiteljica će se održati u Sportskoj dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac.

prigorski.hr

Facebook Comments